Abarth dealer | Frank Vaneman Automotive

FrankVanemanAutomotive dealer geeft Abarth de ruimte die het verdient

Bij de start van zijn onderneming in 1949, koos Carlo Alberto (eigenlijk Karl Albert) Abarth voor een schorpioen als logo. Snel, wendbaar en bijzonder van vorm. Aspecten die zeker van toepassing zijn op de modellen die zijn naam dragen. Aanvankelijk ging het om modellen die zelf werd ontwikkeld, later volgde de samenwerking met Fiat. Het concern waar Abarth sinds begin zeventiger jaren deel van uitmaakt.

Het merk Abarth vertolkt dus een aparte positie binnen het Fiat-Chrysler Concern en dat verklaart ook waarom FrankVanemanAutomotive in Amsterdam een speciale Experience rond het merk heeft opgebouwd. Hier ademt alles Abarth. En dat gaat verder dan alleen het sportieve racertje op basis van de huidige Fiat 500 en de 124 Spider. Op het moment dat daar het schorpioen-logo op de grille hangt is er veel aan die basis verandert. In de wens en gedachten van de grondlegger gaat het dan bij de 500 een model met een 160 pk sterke 1.4 liter turbomotor, met een top van plus 200 kilometer per uur, een aangepast onderstel, ruim bemeten remmen en een bijpassend interieur. Een exclusief bommetje op wielen voor de echte liefhebber, waarvan FrankVanemanAutomotive altijd een demonstratiemodel beschikbaar heeft. Voor die ‘Once in a lifetime experience’ waarbij iedere meter met de Abarth de glimlach op het gezicht van de bestuurder vergroot.


Vaneman automotive abarth amsterdam hoofddorp service

Een model dat zijn rentree bij Fiat maakt is de 124 Spider. Deze fraaie tweezitter leent zich perfect voor sportief rijplezier en om dat te vergroten komt er ook een Abarth-uitvoering van dit bijzondere model. In die trim zijn motor, onderstel en interieur eveneens aangepast en bieden het model een topsnelheid 232 km/uur.

FrankVanemanAutomotive is de Abarth-dealer voor deze regio. Hier kunnen echte liefhebbers onder het genot van een kop verse Italiaanse koffie kennismaken met de Wereld die Abarth heet en verder gaat dan de genoemde automodellen. Abarth is een lifestyle en alle daarbij horende producten en gadgets zijn bij de dealer te bestellen.

Voor een jarenlang plezier met de Abarth kent het hechte team van de dealer speciaal opgeleide technici, bij wie de brandstof door de anderen loopt en die de passie voor het merk met de klant delen.