Blog

Het laatste nieuws over automotive en ons bedrijf

Kia Concept EV5

De Kia EV5

Kia is lekker op dreef met het teasen van auto's. Hebben we nét de EV9 kunnen bewonderen, Kia vond het alweer tijd voor een paar nieuwe plaatjes...

Lees meer in onze blog.

Kia Rio linkerzijkant

De Kia Rio verdwijnt van het toneel

Na dit jaar houdt het in Europa op voor de Kia Rio. Deze B-segmenter heeft vier generaties gekend, maar waarom haalt Kia dit model van de markt? Lees alles in de blog!

Kia Niro voor gebouw

Kia op vierde plek in de COTY-verkiezing

Eerder schreven we al over de shortlistplek die de Kia Niro had bemachtigd in de Car of the Year 2023-verkiezing. Nummer één is hij niet geworden, maar een prachtige vierde plek zat er wel in. De Nederlandse juryleden kozen hem zelfs als nummer één! 

Lees meer in onze blog.

EV6 Vaneman

EV6 grootste verrassing

Het bekende Autovisie heeft zijn jaarlijkse zoektocht weer achter de rug. Een behoorlijk pittige test om de beste stuurauto aan te wijzen! Wat de jury vond? Dat leest u in onze blog!

Kia brochure Sephia

Kia is 30 jaar in Nederland

Kia is alweer 𝟑𝟎 𝐣𝐚𝐚𝐫 in Nederland!

En inmiddels is het merk de nieuwe nummer 1 van Nederland. Maar hoe begon het hier? Wat was het eerste model van Kia in Nederland?

We nemen u mee in een klein stukje historie. Lees onze blog!

Jay-met-kop-koffie

Maak kennis met Jay

Sinds juni 2022 werkt Jay als verkoopadviseur voor Frank Vaneman Automotive in Hoofddorp. In deze blog geeft hij een korte introductie van, jawel: zichzelf! 

kia-ev9-concept

Vier designprijzen

Kia blijft in de prijzen vallen. Ditmaal bij de 'GOOD DESIGN Awards', een prestigieuze verkiezing... Lees meer in de blog!

De nieuwe Kia Niro ABP

Kia is nummer 1!

De nieuwe marktleider is hier: Kia! Een heel knappe prestatie en een enorme voorsprong op elk ander merk. Lees alles in de blog!

KNAAP-by-Vaneman-header-mobiel

Dit is KNAAP BY VANEMAN

Vanaf nu zijn wij als enige autobedrijf officieel dealer van KNAAP Bikes. OerHollandse, superdegelijke en gewoon enorm gave e-bikes. Ontdek KNAAP BY VANEMAN! 

Poetser met doek op zwarte Kia

Kia wint TopGear-prijs

Opnieuw sleept Kia een prachtige benoeming in de wacht: 'Manufacturer of the Year'! Dit is uitgeroepen door TopGear.com. Lees waarom!

De nieuwe Kia Niro ABP

De Kia Niro

Jawel, Kia maakt zich op voor een prestigieuze prijs! De Kia Niro zit bij de laatste finalisten van de verkiezing tot Auto van het jaar 2023. Lees meer in onze blog! 

Kia EV6 driftend

Rijtraining

De Kia EV6 GT is nogal een auto! 585 pk, in 3,5 seconden naar 100 km/u... Dat vraagt om behendigheid! Daarom biedt Kia voor de eerste 200 bezitters een rijtraining aan.

Subsidie-banner

De subsidieregeling in het komende jaar

Het nieuwe jaar is aanstaande, en dat betekent een wijziging in de subsidieregeling. Wat kunt u verwachten? U leest het in onze blog.

Robbert-laadt-de-spullen-weer-in-de-Ceed-SW

Een bijzondere vakantie

Op vakantie gaan... en geen cent uitgeven aan hotels? Hoe kan dat? Robbert en Louise vertrokken richting Noorwegen en vierden vakantie op een wel heel bijzondere manier! Lees het hele verhaal in onze blog.

Software-defined-vehicles

Software Defined Vehicles

De Hyundai Motor Group, moederbedrijf van Kia, transformeert de komende tijd alle voertuigen naar Software Defined Vehicles, zodat ze Over-the-Air updates kunnen ontvangen. Uhm, wat? Lastige termen! Wij leggen het uit.

EV6-bij-koud-weer

Een update

Het opladen van een elektrische auto kan langer duren bij koud weer. Maar daar heeft Kia weer iets op gevonden! U kunt de laadtijd van uw Kia EV6 flink verkorten, als het later in het jaar toch echt kouder begint te worden... 

Ivo voor de Kia Ceed SW

Een geredde vakantie

Stelt u zich eens voor: u staat op het punt te vertrekken naar Oostenrijk voor een heerlijke, welverdiende vakantie. De auto is volgepakt, u stapt in... En koud het erf af krijgt u ‘panne’. Wat doet u dan? De vakantie afzeggen? Huurauto nemen? 

Voor deze vraag kwam Ivo te staan. We stuurden richting het mooie Huizen om bij hem langs te gaan en nader kennis te maken.

Prinsjesdag

De plannen van het kabinet

Tijdens Prinsjesdag zijn de kabinetsplannen gepresenteerd. Wat dit betekent voor u als autorijder? Dat leest u in onze blog! 

Kia-Niro-PHEV

De nieuwe Kia Niro

Goed nieuws! De nieuwe Kia Niro is goedgekeurd als taxi en lesauto, en kan als zodanig worden ingezet. Rijden maar!

Kia Niro gewrapt

Uw auto laten wrappen?

De afgelopen tijd kiezen veel mensen voor het wrappen van hun auto. Het heeft namelijk best wat voordelen! Welke en hoe het in zijn werk gaat? Dat leest u in deze blog.

PvK bij de aflevering van zijn nieuwe Kia Niro

Een mooie aflevering

Peter van Keulen heeft zijn Kia Niro opgehaald! De modelwijziging van de Niro werd doorgevoerd tijdens de periode tussen bestelling en aflevering. Peter verwachtte dus de vorige Niro, maar kreeg de nieuwe. Hoe dat ging leest u in de blog!

EV6 in de zon

Het hitteplan: ook van belang voor uw auto!

Het is warm! En hoewel we ons allemaal rustig houden, moeten we af en toe toch de weg op. Wat kunt u doen om zich voor te bereiden voor een rit in de hitte? Wij geven u een aantal tips.

Koplampen nieuwe Kia Niro

Nog dit jaar rijden in een nieuwe auto

Het klinkt onmogelijk door het chip- en kabelboomtekort, maar het ís mogelijk om dit jaar nog weg te rijden in een splinternieuwe Kia Sportage Hybrid of Kia Niro! Hoe? U leest het in onze blog. 

Kia EV9 achterkant

De Kia EV9, een elektrische zevenzitter

Kia laat steeds meer zien van de nieuwe EV9, die in het eerste kwartaal zijn opwachting moet gaan maken. Wat kunnen we er op dit moment over vertellen? Dat leest u in onze blog. 

Hoofdkantoor Kia Nederland

Voordeel voor u

In de autobranche is het tegenwoordig lichtelijk 'chaotisch'. Toch denkt Kia met consumenten mee! En daar zijn we blij mee, want net als wij denken ze in oplossingen. Geen 'Wat kan er niet?' maar 'Wat kan er wél'!

Sportage PHEV

De Sportage PHEV is Trekauto van het Jaar 2022

Een mooie prijs weer voor een nieuw Kia-model: De ANWB heeft deze auto verkozen tot 'Trekauto van het jaar 2022'! Een prachtige prijs en voor de fanatieke caravanners... Lees snel meer in onze blog.

Jacqueline-voor-haar-makelaarskantoor-bij-de-kia-EV6

Bakkie doen?

We gaan er regelmatig op uit om een kop koffie te drinken met mensen die een auto hebben gekocht, leasen of een bijzondere ervaring hebben met ons bedrijf. Gezellig!

Deze keer: Jacqueline Lengers.

EV6 op bospad

Op reis met een elektrische auto? 7 tips.

Op vakantie gaan we bijna allemaal! Maar hoe werkt dat met een elektrische auto? Hoe komt u op plaats van bestemming zonder stil te komen staan met een lege accu?

Wij geven u 7 tips voor reizen met een elektrische auto.

Verkoper lachend aan bureau

Maak kennis met Wesley

In deze blog een korte introductie van Wesley Bakker, sinds 1 juli vorig jaar in dienst bij Frank Vaneman Automotive en verkoopadviseur bij onze vestiging in Amsterdam Zuidoost. 

Tekenen contract TC IJburg

Vaneman is nieuwe sponsor van Tennisclub IJburg

Af en toe gebeurt er naar aanleiding van een simpel gesprekje iets moois. Zo ook in dit geval! Frank Vaneman Automotive is trotse nieuwe sponsor van Tennisclub IJburg. Een club met meer dan 1.200 leden op het nieuwste stukje Amsterdam!

EV6 GT Staande voor kantoor

De Kia EV6 GT

Is het een concurrent? De snelste Kia ooit gebouwd komt eraan! Hij wordt einde van dit jaar verwacht. Maar is deze Kia eigenlijk wel een concurrent van de overige elektrische auto's?

Overzicht van de Niro Experience

De tweede Niro Experience in Hoofddorp

Nadat we als eerste dealer in Nederland de Kia Niro aan het grote publiek mochten presenteren, was het op 8 juni weer zover. De tweede Niro Experience werd gehouden in onze vestiging in Hoofddorp! Net als op Tweede Paasdag in Amsterdam was het bijzonder druk en de reacties positief. Een geslaagd evenement! 

Niro EV 2022

De prijzen van de nieuwe Kia Niro

De prijzen en specificaties van de nieuwe Kia Niro zijn bekend! We kunnen niet wachten op dit spectaculaire nieuwe model, die de titel van 'Bestverkochte auto van het jaar' moet gaan verdedigen. 

Kia EV6 wrap

12 miljoen subsidie

Vanaf de opening van het loket is er al 12 miljoen euro aan subsidie voor EV's aangevraagd! Wat betekent dit voor u? 

Vrouw met stekken van elektrische auto

Elektrisch laden

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw elektrische auto op te laden. Welke, en wat is de beste voor u? Dat leest u in deze blog.

Stapel munten met auto

Elektrisch rijden in 2022

Elektrisch rijden in 2022. Wat betekent dit voor de subsidie en de bijtelling van elektrische auto's?