De EV6 GT

De snelste Kia ooit

De Kia EV6 is al een icoon op zich. Maar met de EV6 GT die aanstaande is, is Kia één van de weinige merken die een brutaal antwoord heeft op 'het bekendste elektrische merk': Tesla. De GT, met zijn 585 pk, wordt de snelste Kia die ooit is gemaakt. En de prestaties die nu al op papier staan zijn indrukwekkend! Zo zagen we al in een eerder filmpje dat De Kia EV6 GT gehakt maakt van menig supercar. Maar hoe zit dat in EV-land?

Kia Ev6 interieur

Concurrentie?

Veel merken proberen met hun elektrische auto's zich te meten aan Tesla. Vooral op de punten actieradius, laadtijd en prijs-kwaliteit verhouding. Maar als het gaat om pk's, topsnelheid en acceleratietijd doen er een stuk minder merken mee. 

Een aantal voorbeelden: de Ford Mustang Mach-E GT (van bijna 80.000 euro) trekt de sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,7 seconden. Dat komt al aardig dicht in de buurt van een Tesla Model 3 Performance (vanaf 65.990 euro)! Een Porsche Taycan Turbo S is sneller; die doet de sprint in 2,8 seconden, maar heeft dan ook een vanafprijs van 193.000 euro. Ai.

Dan de Kia EV6 GT! Met 585 pk en 740 Nm vliegt de toch forse auto in 3,5 seconden naar het landelijke maximum. De actieradius zal 424 volledig elektrische kilometers bedragen. Daarnaast: een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Is dat relevant? Misschien niet echt, want zo snel mogen we in Nederland niet rijden, maar alleen Porsche kan dit evenaren. Knap van Kia, dus! De prijs: 64.195 euro.

Velg Kia EV6 GT

Adembenemend, sportief, comfortabel...

De EV6 GT is niet alleen maar snel, maar ziet er ook qua styling echt zo uit. Hij ziet er sportiever uit dan ieder andere uitvoering, zelfs ten opzichte van een GT-Line. Dat komt onder meer door de aangepaste voor- en achterbumper, maar ook de groene accenten die overal terugkomen. In de suède sportstoelen, het stuurwiel, de remklauwen en het belangrijkste onderdeel van de auto: de GT-modusknop! Het onderstel van de GT is ook aangepast en de enorme 21'' velgen laten zoveel mogelijk lucht door hun grote openingen naar de remschijven stromen. 

Meer grip en een dynamisch karakter krijgt de EV6 door een elektronisch slipdifferentieel aan de achterzijde. En dat dynamische karakter is nog aanpasbaar ook, door de verschillende rijmodi. Er zit zelfs een Drift Mode op... 

De Kia EV6 GT wordt aan het einde van dit jaar verwacht, maar is nu al te bestellen. 

Wilt u meer weten over de Kia EV6? Bekijk dan onze modelpagina of neem contact met ons op.