De Kia EV5

De concept EV5

Ongelooflijk! We zijn nog maar net bekomen van de presentatie van de Kia EV9, worden we ineens om de oren gegooid met afbeeldingen van de Kia EV5. En dat is een interessante auto, want het lijkt erop dat de afmetingen overeenkomen met die van de Sportage. En dat is een populaire maat in Nederland!

Kia EV5 schuin

Kia is op stoom

Dat Kia hard- en vooral goed bezig is met elektrisch rijden, dat kan niemand ontgaan zijn. Sowieso waren ze er al vroeg bij met de e-Soul en de e-Niro, maar het 'echte werk' begon in 2021 met de gepresenteerde Kia EV6. Inmiddels is de e-Niro verandert naar de Niro EV, staat de EV9 bijna klaar en nu verscheen ineens een nieuwe conceptcar: de EV5.

Zoals de naam al aangeeft wordt dit een kleiner model dan de EV9. Al weten we de afmetingen nog niet precies, wij schatten zo in dat we de EV5 kunnen gaan zien als de elektrische variant van de Sportage, dé populaire SUV van Kia. 

Qua design zien we echter wel een compleet andere auto dan de Sportage. Net zoals de EV9 is de EV5 getekend volgens het 'Opposites United-principe' van Kia. Scherpe, rechte hoeken en ronde vormen gaan best samen.

Kia EV5 interieur

Is het een concept...

Oké, het zijn maar plaatjes, maar we denken dat het uiteindelijke model van de EV5 niet veel zal verschillen van wat we nu zien. De Kia EV9 komt namelijk ook gevaarlijk dichtbij het concept. Wat we waarschijnlijk níét gaan zien is het futuristische interieur met draaiende stoelen dat we ook bij de Concept EV9 zagen. 

Kia maakte bekend dat de EV5 voor de Chinese markt is bedoeld. De productieversie komt later dit jaar, en dan wordt ook bekend op welke andere markten de EV5 gaat verschijnen. Dus of deze volledig elektrische SUV naar Nederland komt? Weten we niet. Maar gezien het succes van Kia in Nederland lijkt het ons wel.