Designprijzen Kia EV9 en Niro

Vier GOOD DESIGN awards voor Kia

Kia heeft maar liefst vier prestigieuze awards gewonnen in de transportcategorie van de '2022 GOOD DESIGN Awards'. Deze designverkiezing bestaat al 72 jaar en is één van de langstlopende ontwerpwedstrijden ter wereld! Behoorlijk wat prestige. De jury, niet de eerste de beste dus, kende deze prijzen niet alleen toe om het ontwerp van de Niro en de EV9; wat ook meespeelde zijn twee infotainmentsystemen van Kia die opvallen door het ontwerp en de graphics.

De vernieuwde Kia Niro heeft een stoer, futuristisch en dynamisch ontwerp. Het ontwerp is gebaseerd op de designfilosofie 'Opposites United' van Kia, waarbij met name de pijler 'Joy for Reason' is gebruikt. De Niro is vormgegeven met de natuur als inspiratie. De kleuren en de gebruikte materialen laten een toekomstgerichte visie op duurzame mobiliteit zien.

De Kia Niro in Beeld

De Kia Concept EV9 wordt in het eerste kwartaal van dit jaar gepresenteerd. De nieuwe, grote en volledig elektrische SUV moet het nieuwe vlaggenschip van Kia worden. Net als de Niro is de EV9 geïnspireerd door de natuur. Ook hier zien we zogeheten geüpcyclede materialen, gemaakt van restafval uit onze kwetsbare ecosystemen. 

De met GOOD DESIGN Awards bekroonde EV- en Magenta Design infotainmentsystemen zijn specifiek verbeterd voor elektrische auto’s. Hier is gebruik gemaakt van de gebogen schermen zoals we die al een poosje kennen van Kia; handig, want ze zijn op de bestuurder gericht! De bediening van de systemen is door de grafische gebruikersinterface zeer gemakkelijk, bijna intuïtief te bedienen. 

De EV9, Niro en de infotainmentsystemen van Kia zijn schitterende voorbeelden van de versnelde transformatie van het merk naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. Het motto 'Movement that inspires' maken ze in ieder geval helemaal waar! 

De Kia EV9 in beeld