Elektrisch rijden in 2022

Financiële tegemoetkoming voor elektrisch rijden

Het wegverkeer in Nederland is een grote oorzaak voor de uitstoot van broeikasgassen. Om deze reden stimuleert de overheid het rijden van elektrische auto’s. Maar die stimulans wordt langzaam maar zeker minder. Er is dus een bepaalde urgentie om de stap te nemen! Subsidiepotten vanuit de overheid waren al weer snel op en de elektrische auto’s zijn voor dit jaar niet meer leverbaar.

Gelukkig krijgt u ook in 2022 subsidie en gelden er nog steeds voordelen!

Man stopt stekker in elektrische auto

UW VOORDEEL IN 2022

U denkt nu natuurlijk ‘Van welke subsidie kan ik dan nog profiteren?’ Het antwoord op die vraag: € 3.350,- subsidie bij een nieuwe elektrische auto. Ondanks de verlaging van € 650,- ten opzichte van vorig jaar, blijft dit natuurlijk een geweldig bedrag! Daarnaast blijft u bij aankoop van een elektrisch occasionmodel gewoon profiteren van een subsidie van € 2.000,-.

HET BUDGET VOOR 2022

Oké, het nieuwe subsidiebedrag is dus gedaald. Maar het goede nieuws is dat uitgetrokken budget voor 2022 juist flink is gestegen! Dit om te voorkomen dat de subsidiepot, zoals begin dit jaar, op 5 januari alweer helemaal op is… Dat betekent dat er meer mensen kunnen profiteren van subsidie op een elektrische auto.

Stekker in een Kia e-Niro

HOE KRIJGT U DIE SUBSIDIE? 

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Cataloguswaarde tot 45.000 euro. De catalogusprijs van de elektrische auto tussen de € 12.000,- en € 45.000,- liggen. Dit geldt ook voor gebruikte EV’s. Het gaat om EV’s in de kleine en compacte middenklasse.
  • Actieradius moet minimaal 120 kilometer zijn. De actieradius van de EV moet minimaal 120 kilometer zijn. Let dus goed op of de auto aan deze eis voldoet. Bij Kia is dit in elk geval geen probleem ?
  • Alleen voor particulieren, woonachtig in Nederland. De EV-subsidie is alleen voor een natuurlijk persoon die een auto koopt of leaset. Daarnaast dient u een woonadres in Nederland te hebben.
  • Aanschaf bij een door de RDW erkend autobedrijf. Lijkt ons duidelijk. Vaneman is een RDW erkend autobedrijf!
  • Eén keer geldig. De subsidie is slechts één keer geldig en op één auto.
  • Koopovereenkomst op of na 1 januari 2022. Daarnaast mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op naam staan van de koper en subsidieaanvrager. 

EN HOE VERDER?

Het is ‘afwachten’. Subsidie krijgt u in ieder geval tot en met 2024, maar elk jaar een beetje minder. Daarnaast gelden er nog allerlei andere voordelen! Kunnen wij u helpen met de aanschaf van een elektrische auto? Neem dan vooral contact met ons op! We helpen u graag en bieden altijd een oplossing.

Neem contact met ons op