EV9

Kia EV9 in laatste testfase

De autobranche lijkt af en toe op zijn gat te liggen, maar Kia zit niet stil! In het Research en Development-centrum in Namyang, Korea, wordt de EV9 aan uitgebreide tests onderworpen. 

De Kia EV9: een grote, volledig elektrische SUV, staat gepland om in het eerste kwartaal van 2023 gelanceerd te worden. Een heus nieuw vlaggenschip dat in 44 maanden tijd is ontwikkeld. Het resultaat daarvan, een elektrische zevenzitter, wordt nu getest op design, prestaties, actieradius, rijdynamiek, technologie en comfort.

Tijdens deze laatste testfase wordt de EV9 onderworpen aan een groot aantal tests op onder meer heuvelachtig en ruw terrein. Op de kombaan, handling- en slipbanen worden de rijeigenschappen uitgebreid en secuur getest en beoordeeld. En op de speciaal aangelegde ‘Belgische wegen’ met de... 'kenmerkende oneffenheden' testen de engineers van Kia het rijcomfort en de bouwkwaliteit van de EV9. Net als elke andere Kia ondergaat de EV9 naast het testprogramma in het R&D-centrum ook intensieve testen op de weg. Zowel onroad als offroad. 

Kia gaf vorig jaar tijdens de AutoMobility Show in Los Angeles met de Concept EV9 een preview van het nieuwste topmodel. De opvallende SUV is geheel ontworpen volgens de ‘Opposites United’-designtaal en staat op het geavanceerde Electric Global Modular Platform (E-GMP) van het merk, wat speciaal in het leven is geroepen voor volledig elektrische auto's. 

De Kia EV9 wordt onthuld in het eerste kwartaal van 2023 en is de tweede Kia na de EV6 die echt als elektrische auto bedoeld is.

Bekijk de presentatievideo