Kennismaken met Jay

Jay Vink

Sinds juni vorig jaar werkt hij bij Frank Vaneman Automotive: Jay Vink! Wat hem motiveert? Bezig zijn met mensen én de nieuwe nummer één van Nederland: Kia. Lees verder en leer Jay kennen! 

Jay-met-kop-koffie

Dit is Jay.

Mijn naam is Jay Vink, geboren op 12 januari 2001 in Badhoevedorp. Sinds het afgelopen jaar woon ik op mezelf. In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden op stap en in de zomer zou je mij veel tegen kunnen komen op het water. Naast gezelligheid hou ik mij ook graag bezig met sportiviteit, zoals fitness en de autoracerij. Af en toe rij ik dan ook een race op het circuit van Zandvoort! Best kicken.

Jay-meet-profiel

Wat deed je voordat je bij Vaneman terechtkwam?

Mijn middelbare school bevindt zich in IJmuiden, waar ik vakgericht onderwijs volgde. Ik heb hier de richting 'Auto- en Metaaltechniek' gevolgd. Na het afronden van deze opleiding moest ik kiezen wat ik verder wilde gaan doen. Ik kwam al snel uit bij de opleiding IVA Driebergen; een opleiding die al langer dan 90 jaar bestaat en een groot begrip is in de autobranche.

Hier heb ik heel veel kennis opgedaan op zowel het technische als het commerciële gebied. Daarnaast heb ik alle facetten doorlopen om een goede auto-adviseur te worden. Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij een occasionbedrijf en leerde daar in de praktijk door over het taxeren en verkopen van auto's.

De sfeer is hier zo goed, daar geniet ik elke dag weer van
Jay-tussen-Ceed-en-Sportage

En nu werk je bij Vaneman.

Sinds 1 juni 2022 ben ik werkzaam bij Frank Vaneman Automotive. Ik rijd elke dag met een lach op mijn gezicht naar mijn werk, kan ik wel zeggen! Het merk Kia en de naam Vaneman kwam ik al vroeg tegen. Tijdens mijn opleiding op de IVA kregen wij vaak een nieuwe demonstratieauto in ons lokaal. Toen de Kia voorbijkwam, moesten we alles over het merk te weten zien te komen om zo de verkoop in de klas goed te kunnen oefenen.

Ik kreeg veel bewondering voor Kia en vond de speelse lijnen die het merk toen had erg mooi. Ik besloot toen ook dat ik, zodra ik klaar zou zijn met mijn opleiding, de verkoop van nieuwe auto’s in te gaan. Zo gezegd, zo gedaan! Na het behalen van mijn opleiding heb ik eerst een paar maanden flink verbouwd aan mijn appartement en ben op een goede dag binnengelopen bij Vaneman in Hoofddorp. Hier mocht ik meteen op gesprek komen. Dat gesprek klikte zo goed en de hele vibe van dit familiebedrijf voelde- en voelt als een warm bad. Het klopte gewoon. Drie weken later had ik mijn eerste werkdag!

Jay-voor-Kia-logo

Wat motiveert jou?

Weet je waar ik echt een goed gevoel van krijg? Het omgaan met mensen. Ik heb in Hoofddorp echt de leukste gesprekken. Ik hoef daarvoor niet eens een auto te verkopen; het is óók een goed gesprek als ik iemand heb kunnen adviseren en een stapje in de juiste richting heb geholpen, ook al is dat misschien niet bij ons. 

Echte geluksmomenten heb ik als ik een auto mag afleveren. Je hebt dan al best een band opgebouwd met iemand, want je hebt continu contact door vragen, updates over de levering en het inplannen van afspraken. Als zo iemand dan eindelijk zijn of haar auto ziet en helemaal begint te glimmen... Ja, dan doe ik wel automatisch mee. Dat is een feestje. 

En collega's stimuleren? Nou, iedereen is al genoeg gestimuleerd! We zijn een leuk team, houden de sfeer er goed in en dat gaan we vasthouden in 2023!