Kia is de grootste

Een goed begin van 2023!

In 2020 en 2021, toch wat uitdagende jaren door corona en andere crises, brak Kia al records door hard te groeien! Dit viel op, want andere automerken moesten echt inleveren. In 2021 eindigde Kia net op nummer 2, Het verschil was een kleine 1.000 auto's. Maar in het afgelopen jaar kon niemand meer om het merk heen: Kia is de onbetwiste nummer 1 van Nederland! President en CEO van Kia Nederland, Léan Verstoep, noemt het een unieke gebeurtenis.

Kia deed het vorig jaar bij zowel de zakelijke als de particuliere markt heel erg goed. De bekende (maar vernieuwde) modellen zoals de Picanto en de Niro deden het al goed, maar ook de modellen uit de Ceed-familie én de nieuwe Kia Sportage waren zeer geliefd in ons land. 

Eén van de grootste succesfactoren van het merk zijn de baanbrekende elektrische modellen. De Kia EV6 bijvoorbeeld, Auto van het Jaar 2022, was een groot succes. Niet alleen omdat het een duurzame, snelle en mooie auto is, maar ook omdat Kia meedenkt in mobiliteitsdiensten een laadoplossingen. Daarnaast het het merk een enorme premium uitstraling gekregen, wat nu ook duidelijk zichtbaar is aan- en in onze vestigingen!

Een nieuwe uitstraling

De nieuwe uitstraling van Kia is inmiddels doorgevoerd in onze vestigingen. En dat ziet er goed uit! Het nieuwe logo en de nieuwe kleuren hebben niet alleen een premium uitstraling, het oogt ook nog eens modern en toekomstbestendig. Komt u 'het nieuwe Kia' bij ons bekijken?

Marktleiderschap overall

De nieuwe strategie die Kia heeft geïntroduceerd werkt; sinds de introductie scoort Kia record op record in Europa. In ieder geval in het afgelopen jaar waarin het marktleiderschap (9,6%) werd behaald. Waar Volkswagen al sinds 2005 het bestverkopende merk was, moesten ze die plek nu afstaan. 

Het verschil? Kia heeft in 2022 30.360 auto's geregistreerd en daarmee een marktaandeel van 9,6% behaald. En dat is op ruime afstand van de nummer 2, Volkswagen, die 25.993 auto's registreerde. De Top 5 wordt verder aangevuld met Toyota (25.362 geregistreerde auto's), Peugeot (21.242 geregistreerde auto's) en BMW (17.138 geregistreerde auto's).

Ook elektrisch marktleider
Met een landelijk marktaandeel van 9,2% was Kia ook nog eens het grootste elektrische automerk in ons land. 61% van de verkochte Kia's was namelijk (deels) elektrisch en 22% van het aantal was volledig elektrisch! De Niro EV was in dat segment het meest populair, gevolgd door de EV6 en de e-Soul.

En daar houdt het niet bij op, want Kia was met 22.894 registraties ook het grootste automerk in de zakelijke markt! Maar we gaan nog even door...

- Met 6.782 registraties was Kia de grootste in het Private Lease segment
- De Kia Picanto staat met ruime afstand aan de top in het A-segment
- De Kia ProCeed was de nummer 1 in het C-segment

De-Kia-Sportage-Experience-Green-schuinvooraanzicht

Trots op het afgelopen jaar

Léan Verstoep, President & CEO van Kia Nederland zegt het volgende over het succesjaar: 'De gehele Kia-organisatie is trots op de behaalde resultaten. De Kia-dealers hebben fantastisch werk geleverd! En tegelijkertijd zijn we dankbaar voor het vertrouwen van de 30.036 particulieren, leaserijders, ondernemers en fleetowners die in 2022 voor Kia hebben gekozen. Het marktleiderschap is voor ons geen doel op zich, maar wél het best mogelijke resultaat van de perfecte som der delen. Bij Kia gaat het niet alleen om aantallen, maar vooral om klantentevredenheid, de nieuwe merkstrategie, de lancering van baanbrekende elektrische modellen en de uitrol van innovatieve retail- en mobiliteitsconcepten.'

Een veelbelovend 2023

Kia wil een leidend merk worden in duurzame mobiliteit. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd! Met de nieuwe strategie heeft Kia een fantastische basis gelegd om dat doel te bereiken.Léan Verstoep: 'Duurzaam succes, dát is voor ons belangrijk. Ook in het nieuwe jaar komen we met veel nieuws, waaronder ons nieuwe topmodel, de dedicated elektrische Kia EV9 en nieuwe mobiliteitsdiensten. We werken onder meer aan oplossingen waarbij de auto een rol gaat spelen in het elektriciteitsnet, en verwachten dit jaar met belangrijk nieuws te komen. We kijken samen met de dealers uit naar een veelbelovend 2023, en verder!”

Wij hebben, als team, heel veel zin in het nieuwe jaar. Wilt u meer te weten komen over de nieuwe marktleider van Nederland? Kom uzelf overtuigen bij Vaneman! We staat graag voor u klaar.

Drie populaire modellen