Kia EV6 GT grootste verrassing

De EV6 GT als grootste verrassing

Aan het einde van ieder jaar gaat het bekende blad Autovisie op zoek naar de beste stuurauto van het jaar. En wie maakte daar zijn opwachting? De Kia EV6 GT! Met zijn 585 pk en een acceleratietijd van 0-100 van 3,5 seconden mocht deze elektrische krachtpatser laten zien wat hij kan.

Niet de eerste de beste

De concurrentie was niet mals in de Autovisie Supertest. Tegenstanders van de EV6 GT waren de Lotus Emira, Porsche 718 Cayman GT4 RS, Toyota GR86, BMW 14 M50, Toyota GR Supra, Audi R8 V10 RWD, Lamborghini Huracán Tecnica, Audi RS3, Volkswagen Polo GTI, Cupra Formentor VZ5 en de Aston Martin DBX707.

Behoorlijk wat zwaargewichten! Maar dan de Kia EV6 GT, doet die ervoor onder? Zeker niet. De GT is voorzien van twee krachtige elektromotoren, waarvan de achterste directe oliekoeling heeft. Dat zorgt ervoor dat de motor voor langere tijd maximaal presteert, zonder daarbij kracht te verliezen.

Autovisie schrijft daarover: 'Daar kan BMW nog veel van leren'. Daarnaast heeft de EV6 GT grote, geventileerde remschijven en het onderstel is optimaal afgesteld voor het ultieme stuur- en weggedrag. Preciés wat bij een echte rijdersauto hoort!

De EV6 GT

Ook Kia zelf heeft de EV6 GT laten racen tegen andere supercars. Bekijk de dragrace van 400 meter!

Het oordeel

Peter Cox, testcoureur van de Supertest, zegt: 'De stuurkrachten zijn mooi lineair en je zit comfortabel met genoeg zijdelingse steun. De tractie is heel erg goed en je beschikt meteen over het koppel. Misschien heb je daardoor niet helemaal het gevoel dat je met zoveel vermogen onderweg bent.'

De EV6 GT zorgde dus voor de grootste verrassing tussen de andere mastodonten. Om met Autovisie te spreken: 'De EV6 GT verslaat de BMW I4 M50 op eigen terrein. Met een leuker weggedrag en (elektro)techniek die zeer goed bestand bleek tegen rijden op hoog tempo.'

Zo, en die kan de EV6 GT weer in z'n zak steken.