Kia nieuws

Nieuws vanuit Kia

In de autobranche is het lichtelijk 'chaotisch' te noemen. Chiptekort, kabelboomtekort en leveringsproblemen van grondstoffen. De levertijden lopen bij veel merken behoorlijk op! Dat kan voor problemen zorgen, bijvoorbeeld als uw leasecontract afloopt... Gelukkig vertegenwoordigen wij een merk dat meedenkt met deze situatie! En dat kan voordelig voor u uitpakken.

Afbeelding van een auto bij een stapel munten

Scherpe financieringsactie

De financieringsactie van 3,99% op geëlektrificeerde modellen wordt met een kwartaal verlengd! Dit financieringsaanbod kan zowel voor de particuliere als de zakelijke markt gebruikt worden. Huurkoop en Financial Lease, dus! De modellen die in aanmerking komen voor de actie zijn de Kia Ceed SW Plug-in Hybrid, Kia XCeed Plug-in Hybrid, Kia Niro Hybrid, Kia Niro Plug-in Hybrid, Kia Niro EV, Kia Sportage Hybrid, Kia Sportage Plug-in Hybrid, Kia Sorento Hybrid en de Kia Sorento Plug-in Hybrid. De Kia EV6 is uitgesloten van deze actie. 

Meer weten over de voorwaarden? Neem contact met ons op!

Subsidiepot occasion-EV's leeg

Na de aankondiging vanuit de overheid dat de subsidiepot voor nieuwe elektrische auto's op was, is nu ook de subsidie voor gebruikte elektrische auto's 'overtekend'. Er kunnen nog aanvragen gedaan worden, omdat het zou kunnen dat er nog wat budget vrijkomt door bijvoorbeeld het intrekken of afwijzen van aanvragen, maar de kans dat u in de subsidieprijzen valt is erg klein. 

De subsidie kan vanaf 2 januari 2023 weer worden aangevraagd op nieuwe en gebruikte elektrische auto's met een koop- of leaseovereenkomst die is afgesloten op of na 1 januari 2023.

Kijk hieronder wat er volgend jaar gaat veranderen

SEPP Subsidie   2022 2023
  Maximale fiscale waarde €45.000 €45.000
Nieuwe personenauto's Subsidiebedrag
Budget in auto's
Budget in euro's
€3.350
21.194
€71.000.000
€2.950
22.711
€67.000.000
Gebruikte personenauto's Subsidiebedrag
Budget in auto's
Budget in euro's

€2.000
10.200
€20.400.000

€2.000
16.200
€32.400.000

Vrouw in auto lacht naar man met formulier

Verleng uw leasecontract

Omdat de levertijden flink zijn opgelopen, zou het kunnen voorkomen dat een nieuwe auto niet beschikbaar is als uw (private)leasecontract afloopt. Omdat dit probleem zich voordoet geeft Kia u de mogelijkheid via KiaAutolease om het leasecontract met 12 maanden te verlengen. Zo is er ruim de tijd om een nieuwe auto te bestellen, terwijl u nog even doorrijdt! Uiteraard tegen het bestaande maandtarief. 

Zo doen we er samen alles aan om u mobiel te houden. Direct goed geregeld!

Deze auto's rijdt u wat sneller