Auto van het jaar

Valt de Kia Niro weer in de prijzen?

Dat Kia regelmatig in de prijzen valt, kan u niet zijn ontgaan. Maar aan het einde van dit jaar alvast een nominatie binnenhalen voor 'Car of the year 2023'? Dat is gewoon knap. De compacte crossover van Kia zit namelijk bij de laatste zeven finalisten die kans maken op deze titel. In totaal 58 juryleden uit 22 landen bekeken 27 nieuwe modellen die dit jaar op de markt kwamen. Naast dat dit de vijfde maal is dat Kia op deze shortlist verschijnt en de Kia EV6 vorig jaar Auto van het Jaar werd, versterkt dit de rol van Kia als één van de meest toonaangevende EV-merken. 

De Kia Niro staat naast de andere finalisten: de Jeep Avenger, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra en de Volkswagen ID. Buzz. De uiteindelijke winnaar van 'Car of the Year 2023' wordt bekendgemaakt op vrijdag 13 januari, tijdens het Autosalon van Brussel. Duimen maar!

Wij krijgen enkele Niro Hybrid's en EV's op voorraad. Wilt u snel rijden? Neem contact met ons op!

Dit is de Kia Niro

De Kia Niro

De nieuwe Kia Niro treedt in de voetsporen van de zeer succesvolle eerste-generatie Niro. Dat model luidde voor het merk het geëlektrificeerde en milieuvriendelijke gamma in. Nu de nieuwe Niro er is, toch een verbeterde versie, wil Kia de leidende rol pakken in het segment van de compacte crossovers. En ze gooien hoge ogen, want de Niro is de afgelopen twee jaar al de bestverkochte auto in nederland!

De Kia Niro-familie dekt namelijk alles van wat er vandaag 'lekker in de markt ligt' en voldoet aan de wensen van de milieubewuste rijder. Hij wordt geleverd als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische Niro EV. Er is dus voor iedereen een optie; of het nu gaat om een eerste stap richting elektrisch rijden of voor degene die dat al gewend is. De elektrische Niro EV heeft een elektrisch rijbereik van 460 kilometer, terwijl de plug-in hybride variant 65 kilometer ver komt op een volle accu. Dat is in de regel meer dan genoeg voor de dagelijkse ritten! Maar dat is niet het enige milieubewuste en duurzame; de Niro-familie is volledig ingericht met gerecyclede materialen. Daarnaast zit de auto vol met systemen die helpen bij het maken van een zuinige rit. 

Jason Jeong, President van Kia Europa, zegt: “Kia is vereerd dat de jury de Niro heeft geselecteerd als één van de zeven finalisten voor de 2023-titel. Wij zijn ervan overtuigd dat de populariteit van de Niro, die recent in Duitsland nog de Gouden Stuurwiel-award won, in heel Europa zal blijven groeien. Het zou een ongelooflijke prestatie zijn als de Niro de EV6 zou kunnen opvolgen als Car of the Year 2023.”

Eerder bereikten de eerste en derde generatie van de Kia Ceed al de eindfase van de Europese Auto van het Jaar-verkiezing en ook de Stinger en EV6 drongen door tot de shortlist van finalisten.

Gaat de Kia Niro de prijs binnenhalen? Dat is nog even afwachten. Wij hebben in ieder geval goede hoop! 

Wilt u snel rijden in een Kia Niro Hybrid of Kia Niro EV? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wat wij vinden van de Kia Niro