Kia wint Topgear-prijs

Kia is Manufacturer of the Year volgens TopGear

Kia is tijdens de TopGear.com Awards 2022 uitgeroepen tot 'Manufacturer of the Year'. Het is overigens niet de eerste keer dat Kia een TopGear.com-award wint, want vorig jaar werd de Kia EV6 nog gekroond tot 'Crossover of the Year'.

Kia heeft dit jaar baanbrekende en zeer populaire modellen gelanceerd in Europa, waaronder de vijfde generatie Sportage en de geheel nieuwe Niro, die wij als eerste mochten presenteren tijdens de Niro Experience. Beide Kia's leggen de lat in hun segment hoog met hun onderscheidende design, slimme technologie en geëlektrificeerde aandrijflijnen.

'Kia presteert opmerkelijk. Ondanks de ongekende marktomstandigheden blijft het merk op alle fronten groeien.' zegt Jack Rix, redacteur van BBC Top Gear Magazine. 'De nieuwste Sportage is een superieure SUV in vergelijking met zijn concurrenten, de nieuwe Niro ziet er opvallend uit en Kia maakt grote stappen op het gebied van elektrisch rijden. En de 585 pk sterke EV6 GT heeft een verbluffende driftmodus!'

Kia EV6 driftend

David Hilbert, Marketing Director bij Kia Europe, nam de prijs in ontvangst: '2022 was een mijlpaal in de geschiedenis van Kia waarin het merk in één zucht genoemd kan worden met elektrisch rijden. En met de introductie van de EV6 GT tonen we ons leiderschap op het gebied van elektrificatie in de high-performance arena. De onderscheiding 'Manufacturer of the Year' van TopGear.com is een mooie erkenning van de prestaties van het merk tot nu toe, en we kijken uit naar een succesvol 2023!'

Kia rolt zijn 'Plan S'-strategie (de transitie naar elektrisch rijden en mobiliteitsoplossingen) met succes uit en lanceert tegen 2027 in totaal 14 volledig elektrische modellen. De eerstvolgende EV die Kia op de markt brengt, is de forse EV9, een volledig elektrische zevenzitter. De Kia EV9 staat net als de Kia EV6 op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) en luidt een nieuw tijdperk in van geavanceerde en duurzame mobiliteit. Eén van de slogans van Kia, 'Technology that moves you', is dus helemaal op z'n plaats!