Rijtraining EV6 GT

Een rijtraining vanuit Kia

Het is bijna zover; de Kia EV6 GT wordt binnenkort geleverd. Volledig elektrisch, 585 paardenkrachten, een duizelingwekkende acceleratie van 0 naar 100 in 3,5 seconden en een topsnelheid van 260 km/u. Dit is geen normale auto, dit is een supercar. De prestaties en kracht van de EV6 GT zijn zelfs zo hoog dat Kia de eerste 200 eigenaren een rijtraining gaat aanbieden.

Kia EV6 driftend

Geen racecursus

Kia heeft het bedrijf Prodrive ingeschakeld om de trainingen te gaan geven. Het leuke is dat de training wordt gegeven in de EV6 GT van de eigenaar zelf! In 1,5 tot 2 uur tijd leert de berijder alles om de rijervaring en veiligheid te verbeteren. En met reden, wat de EV6 GT is een pijlsnelle auto. 

Maar: de training gebeurt op de openbare weg. Het is dus absoluut geen racecursus, maar heeft als doel de veiligheid te verhogen. En als het kan natuurlijk een beetje vlot en sportief door het verkeer te komen! 

Overzichtsbeeld van de Kia EV6 GT

De verschillende aspecten

De training begint met een rondje om de auto. Hoewel de eigenaar de auto echt wel globaal zal kennen, wordt er tijdens dit rondje ingegaan op wat de EV6 GT nu precies zo bijzonder maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de GT-details aan het exterieur, het stijvere chassis, de elektronische dempers, de rijmodi en de geavanceerde rijhulpsystemen. 

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een goede stuur- en zithouding. Deze worden aangepast zodat de bestuurder goede controle behoudt. Het wordt namelijk een sportieve rit! Ook de spiegels worden ingesteld zodat de dodehoek wordt geëlimineerd. De bestuurder kan zich dus maximaal focussen op wat er voor de auto gebeurt. 

Kia EV6 GT Mode

Het instellen van de rijmodi...

De trainer neemt vervolgens uitgebreid de tijd om de verschillende rijmodi uit te leggen en in te stellen. De My Drive Mode wordt ingesteld op de persoonlijke wensen van de bestuurder. De GT Mode is de modus waarin de EV6 het meest 'pittig' (laten we maar gewoon zeggen agressief) rijdt, en dat kan leiden tot onveilige situaties omdat er dan standaard een aantal rijhulpsystemen uit staan.

Tijdens het rijden wordt dieper ingegaan op voertuigcontrole door middel van het aanleren van een stappenplan voor manoeuvres. Ook wordt er aandacht besteed aan de positie op de weg, veilig inhalen, kijk- stuur- en remtechniek en het overzicht in blinde bochten.

Kia EV6 cockpit

Overige uitleg

Natuurlijk blijven er bij elektrisch rijden altijd vragen bestaan. De trainers zijn opgeleid om ook op die vragen antwoord te geven! Denk hierbij aan vragen over het plannen van langere reizen, snelladen, regenereren en laadpassen. 

Zo gaat iedere EV6 GT-rijder goed voorbereid en veilig de weg op, om te genieten van iedere rit.