Software Defined Vehicles

Versnelde transformatie naar Software Defined Vehicles

Hyundai Motor Group (HMG), bestaande uit Hyundai, Genesis en Kia, heeft een nieuwe wereldwijde strategie bekendgemaakt. Alle voertuigen transformeren in de loop naar 2025 tot zogeheten Software Defined Vehicles (SDV’s). Deze plannen presenteerde HMG tijdens het wereldwijde online-forum Unlock the Software Age.

Maar wat betekent dit voor u? 

Wat het precies inhoudt

De mobiliteits- en softwaretechnologie voor de auto's die HMG continu aan het ontwikkelen is, zorgt dat alle modellen (ook verkochte exemplaren) altijd up-to-date blijven! Dat gebeurt 'Over-The-Air': draadloos dus!

Dit betekent dat verschillende functies in de auto, bijvoorbeeld op gebied van veiligheid, comfort, connectiviteit en prestaties, opgewaardeerd kunnen worden via software-updates. En daar hoeft u niet meer voor naar de garage te komen. Superhandig!

Om dit mogelijk te maken rust HMG alle voertuigen uit met een door hen ontwikkeld voertuigbesturingssyssteem (ccOS - connected car Operating System) en verwacht dat tegen 2025 zo's 20 miljoen auto's hierop zijn aangesloten. Het wordt dan voor de bestuurders ook mogelijk om gepersonaliseerde diensten, zoals abonnementen op software, aan te bieden. 

SoD

Over-The-Air software-updates

Vanaf 2023 krijgen alle nieuwe voertuigen van de merken van HMG, dus ook van Kia, de uitrusting die het ontvangen van Over-The-Air (OTA) software-updates mogelijk maakt. Voor 2025 worden alle modellen in alle segmenten wereldwijd getransformeerd tot SDV.

Mooi meegenomen, want als er een update voor uw auto is hoeft u niet meer naar de garage te komen. En zo mist u ook geen updates, dus de auto blijft ook waardevast! 

HMG biedt vanaf volgend jaar ook FoD-services aan (Features on Demand). Dat biedt klanten de mogelijkheid om functies en diensten te kopen die aan hun persoonlijke behoeften voldoen. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Het systeem moet ook kunnen communiceren met mobiliteitsoplossingen van de toekomst, zoals robottaxi's. Of dat in de nabije toekomst al zal gebeuren is nog de vraag; de regelgeving daaromtrent is namelijk erg streng.

Features on Demand

HMG biedt vanaf volgend jaar ook Features on Demand-services aan. Dat biedt u in de toekomst de mogelijkheid om functies en diensten te kopen die aan uw persoonlijke behoeften voldoen. U krijgt dus de mogelijkheid uw auto nog beter bij u te laten passen en persoonlijker te maken! Over welke functies het precies gaat is nog niet helemaal duidelijk, maar de ontwikkelingen kunnen snel gaan.

Over alle ontwikkelingen houden we u uiteraard op de hoogte! Wilt u vast proefrijden in de toekomstige Software Defined Vehicles van Kia? Boek uw proefrit!