Sportage PHEV beste trekauto

Kia Sportage beste PHEV-trekauto van het jaar volgens ANWB

  • Kia Sportage Plug-in Hybrid verkozen tot beste PHEV in jaarlijkse ANWB Trekauto van het Jaar verkiezing
  • Nieuwste SUV van Kia maakte indruk op jury met zijn stabiele wegligging, de flinke motorkracht en uitstekende zitruimte 
  • “Wie een volledig elektrische auto als trekauto niet ziet zitten, mag de Sportage PHEV bestempelen als Trekauto van het Jaar”

De Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid heeft hoge ogen gegooid tijdens de Trekauto van het Jaar verkiezing van 2022! De auto is door de jury verkozen tot beste Plug-in Hybride auto om een caravan mee te trekken. 

De jury bestaat uit 6 experts van binnen- en buiten de ANWB, plus de lezers van het bekende ANWB-magazine KampeerKampioen. Zij waren op allerlei vlakken onder de indruk van de Sportage. In het evaluatierapport werd flink gerept over de 'stabiele wegligging, de flinke motorkracht en de uitstekende zitruimte'. De jury ziet ook de vierwielaandrijving van deze Kia als “een belangrijk aankoopargument voor veel caravankampeerders”. Met een trekvermogen van 1.350 kilo komt u uitgerust op de plaats van bestemming.

De jury oordeelde eveneens dat de prijskwaliteitverhouding zeer gunstig is, met een vanafprijs van nog geen € 43.000 krijg je een hele hoop: veel ruimte, vierwielaandrijving en een 'aansprekende uitrustig'.

De nieuwe Kia Sportage Plug-in Hybrid beschikt over een krachtige 1.6 T-GDi-benzinemotor in combinatie met een 66,9 kW permanente magneettractie-elektromotor en een 13,8 kWh lithium-ion-polymeerbatterijpakket. De innovatieve aandrijflijn, die is gekoppeld aan een soepel schakelende automatische zesversnellingbak, heeft een gecombineerd vermogen van 265 pk. Hij levert zijn hoge prestaties tegen een laag gecombineerd brandstofverbruik van zo'n 1,1 I/100 km. Het emissievrije rijbereik van maximaal 70 kilometer - (tot wel 78 kilometer in de stad) - is meer dan genoeg om de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch te rijden!

De combinatie van elektrisch rijden én de mogelijkheid om de zuinige en sterke benzinemotor in te zetten tijdens een verre vakantie met een caravan aan de trekhaak, is erg aantrekkelijk. En ook dat heeft de jury opgemerkt: “Wie een volledig elektrische auto als trekauto niet ziet zitten, mag de Sportage PHEV bestempelen als Trekauto van het Jaar".

Leverbaar vanaf € 42.595,-

De Kia Sportage Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf € 42.595,- en is te bestellen in vier uitvoeringen, die variëren van de complete DynamicLine tot de sportieve en zeer luxe GT-PlusLine. Meer informatie over de Kia Sportage is hier te vinden.