Tweede Niro Experience

Geheel vernieuwd

De Kia Niro het is één van de meest verkochte auto’s in Europa en ook in Nederland. Vanaf de introductie in 2016 van het hybride model mogen we gerust stellen dat de Niro het succesnummer van Kia is. De nieuwe designstrategie van Kia moet eraan bijdragen dat de Niro ook een succesnummer blijft, want een merk dat klaar is voor de toekomst moet zichzelf blijven vernieuwen. 

Waarom zit Kia zo kort op de bal? Simpel: veel mensen die op zoek zijn naar een andere auto kijken meer dan ooit naar verbruik, duurzaamheid, elektrificatie en kosten. Eigenlijk zou ieder merk dus hard moeten werken aan verduurzaming, maar wat in de markt gebeurt is dat veel merken net te laat zijn ingestapt. 

Niet alleen is de Niro een hit en verwachten we dat de nieuwe Niro dat ook zal zijn, daarnaast werd de Kia EV6 auto van het jaar 2022. Kia staat dus niet alleen in Nederland, maar in heel Europa goed op de kaart. Om het momentum te pakken heeft het designteam van Kia de Niro maar eens een goede upgrade te geven.

Hoewel het design compleet anders is en de auto niet meer lijkt op het uitgaande model, blijven we de vertrouwde aandrijflijnen terugzien; Hybride, Plug-in Hybride en EV. Dezelfde motoren in een nieuw jasje dus!

Kia Niro 2022 interieur

Nieuw interieurdesign

Twee grote, met elkaar versmolten displays houden u tijdens de rit op de hoogte van alles wat er gebeurt. Het scherm achter het stuur is het instrumentarium, het scherm ernaast laat het infotainmentsysteem zien.

De Kia Niro tijdens de Niro Experience in Hoofddorp

Gedurft nieuw design

Net als de Kia EV6 is de nieuwe Niro gebouwd volgens de 'Opposites United'-designfilosofie. Brutaal en eigenwijs, maar zonder de typische nieuwe Kiastijl uit het oog te verliezen. Kijk naar de heartbeat LED-dagrijverlichting. Schitterend! 

Nieuwe Kia Niro

Better then EV-er

De nieuwe Kia Niro is groter dan ooit tevoren! Bijna 7 centimeter langer, twee centimeter breder en één centimeter hoger. Dat komt ook de binnenruimte ten goede! Bijvoorbeeld de kofferbak van 451 liter; 15 liter meer dan zijn voorganger.

Drie aandrijflijnen

De nieuwe Kia Niro

De Niro heeft zoals gezegd een geheel nieuw platform gekregen, maar wat is gebleven zijn de aandrijflijnen. Wel zien we nog een verandering in de aanduiding: de volledig elektrische variant die we kennen als e-Niro zal voortaan Niro EV gaan heten. Die komt overigens alleen maar met een groot accupakket, er kan niet meer voor een kleiner accupakket gekozen worden. 

De actieradius van de Niro PHEV en de Niro EV is iets vergroot. De 1,6-liter GDI-motor levert verbeterde prestaties en ook de tweede generatie zestraps automaat heeft een update gehad.
 

Niro Plug-in Hybrid

De nieuwe Niro PHEV heeft een grotere accu (11.1 kWh versus 8.9 kWh). Daarmee gaat het elektrisch rijbereik naar 65 kilometer. Als u thuis kunt laden zou het zomaar kunnen dat u altijd emissievrij rijdt; de gemiddelde Nederlander rijdt niet meer dan 50 kilometer per dag.  

Niro EV

De nieuwe Niro EV krijgt (volgens WLTP) een actieradius van zo'n 460 kilometer. Onder optimale omstandigheden duurt het laden met een snellader een kleine drie kwartier om de accu van 10-80% op te laden. 

Proefrijden kan binnenkort

Zodra bekend is wanneer de nieuwe Niro bij ons in de showrooms staat en beschikbaar is voor proefritten, stellen we u natuurlijk meteen op de hoogte. Instappen in de Niro Hybrid doet u vanaf €31.995, de Niro Plug-in Hybrid rijdt u vanaf €38.995 en de Niro EV vanaf €39.795.