Update voor Kia EV6

  • Preconditioning (voorverwarming) batterij nu ook beschikbaar voor EV6 van modeljaar 2022 
  • Nieuwe functie verkort de oplaadtijd met tot wel 50%
  • Upgrade van navigatiesysteem – preconditioning start automatisch wanneer een DC-snellader is ingesteld als bestemming

Bent u een trotse EV6-rijder? Goed nieuws! U kunt uw volledig elektrische crossover nu laten upgraden om nog sneller te kunnen opladen onder koudere omstandigheden. De preconditioning van de batterij, een functie die standaard is vanaf modeljaar 2023, is nu ook beschikbaar gemaakt voor alle uitvoeringen van modeljaar 2022 (foto's met dank aan AutoTelexPro).

EV6-besneeuwde-weg

De Kia EV6 kan zijn batterij onder optimale omstandigheden in slechts 18 minuten van 10% tot 80% opladen, dankzij de ultrasnelle 800V-laadtechnologie. Bij kouder weer kan dit langer duren. De upgrade voor de preconditioning zorgt bij kouder weer dat de oplaadtijd met tot wel 50% kan worden verkort! En dat is handig, vooral als u weinig tijd hebt.

De upgrade brengt ook een aanpassing van het navigatiesysteem. Na de update kan de EV6 de batterij, indien de temperatuur van de batterij lager is dan 21 graden en de resterende batterijcapaciteit groter is dan 24%, automatisch voorverwarmen wanneer u een DC-snellader als bestemming in het navigatiesysteem instelt. De conditionering wordt automatisch gedeactiveerd als de juiste batterijtemperatuur is bereikt.

Kia is voortdurend op zoek naar manieren om hun producten te verbeteren. EV6-rijders kunnen dus nu profiteren van snellere oplaadtijden bij koud weer. 

We raden u aan om, als u geïnteresseerd bent in de update, een afspraak te maken in onze werkplaatsplanner óf direct contact met ons op te nemen. De update duurt ongeveer een uurtje!