Vierde plaats voor de Kia Niro

Geen podiumplek

Onlangs brachten we het nieuws dat de Kia Niro op de shortlist geplaatst was voor de Car of the Year 2023 verkiezing, die is gewonnen door de Jeep Avenger. Een internationale vakjury van 58 journalisten uit 22 landen evalueerden 27 automodellen. Daaruit kwam de shortlist van 7 auto's waarvan de Niro er één was. Hij is geëindigd op een mooie vierde plaats!

Kia Niro dashboard overzicht

Hightech efficiency

Het moderne design van de Niro, en de compacte crossover-carrosserie met grote binnenruimte zorgden er met name voor dat de Kia Niro een finaleplaats kreeg. De Niro laat in alles, ook in de gebruikte materialen, zien dat slimme keuzes voor een schone toekomst centraal stonden bij het ontwerp. Hightech en efficiency versterken elkaar, verpakt in een gedurft, strak jasje. 

Kia Niro voor gebouw

Drie varianten

De Kia Niro staat niet op zichzelf; het is een familie. De Niro is namelijk leverbaar als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische Niro EV. Over duurzaam gesproken! De 100% elektrische Niro heeft namelijk een actieradius van 460 kilometer, de plug-in hybride haalt zo'n 65 kilometer volledig elektrisch. Vaak genoeg voor de dagelijkse ritten! De 'normale' hybride schakelt in een samenspel tussen accu en verbrandingsmotor continu naar wat op dat moment het meest zuinig is. Handig! 

Zo is er altijd een Niro die voldoet aan de wensen van de moderne, milieubewuste bestuurder. 

Wij zijn enthousiast over de Niro, en we zijn niet de enigen. De Niro heeft niet voor niets de vierde plek behaald; de Nederlandse juryleden kozen de Niro zelfs als winnaar!