Waarom nu private leasen een goed idee is

Private Lease

Private Lease: het bestaat alweer een hele poos. En tot nu aan toe is deze leaseoptie ongekend populair! Natuurlijk zijn er ook in deze markt flink wat dingen veranderd: meer merken hebben zich aangesloten wat meer modelkeuze betekent, maar ook de maandbedragen zijn behoorlijk opgelopen. Niet om meer geld te verdienen, maar door de stijgende productiekosten. Daarnaast speelt schaarste ook een rol in autoland. Is Private Lease nog wel aantrekkelijk? 

Zeker. En zeker nú! We leggen u graag uit waarom. 

De-Kia-Sportage-Experience-Green-schuinvooraanzicht

Wat is Private Lease nu precies?

Met Private Lease hebt u de mogelijkheid om een nieuwe auto te rijden tegen een vooraf vastgesteld maandbedrag. In dit maandbedrag is alles inbegrepen, behalve de brandstofkosten. Voor het afsluiten van het Private Lease-contract beslist u zelf welk model u wilt rijden en voor hoe lang. De looptijden zijn 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden. Of neemt u een beslissing over het kilometrage: het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Op basis van die wetenschap wordt het bedrag berekend dat u gaat betalen, inclusief: 

  • Reparatie en onderhoud
  • Allriskverzekering 
  • Motorrijtuigbelasting (wegenbelasting) 
  • Onderhoud, bandenvervanging, schadeherstel en glasreparatie 
  • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage 
  • Afschrijvingskosten 
  • Pechhulp

Naast de kosten voor de benzine zijn boetes voor verkeersovertredingen uiteraard ook voor eigen rekening, net als kosten voor betaald parkeren en een bezoekje aan de wasstraat. Maar met een beetje slim rijden zullen die kosten voor u gelukkig nihil zijn! 

Bekijk onze Private Lease acties of lees meer over de voordelen van Private Lease!

Verkoper-met-klant

Waarom nu instappen een goed idee is

Toen automodellen nog niet zo goed in de opties zaten en er volop beschikbaarheid was, lagen de prijzen voor Private Lease erg laag. Dat is nu anders, maar daar krijgt u dan ook wel wat voor terug! Meer veiligheidssystemen, meer rijhulpsystemen, beter gebouwde en mooiere modellen... Het is het allemaal waard. Toch kan zo'n maandbedrag u afschrikken.

Maar als u de TCO zou berekenen, de 'Total Cost of Ownership' (oftewel: voor welke optie bent u uiteindelijk het minste kwijt), dan bent u met Private Lease in een zeer groot aantal gevallen het goedkoopst uit. Denk maar eens aan het wegvallen van veel zaken die u anders zelf moet regelen en waarvoor ook verschillende prijzen gelden, bijvoorbeeld de verzekering of het onderhoud. Het scheelt u daarnaast behoorlijk wat tijd...

Maar dat is niet de enige reden! Lees verder.

Auto wordt duurder

Private Lease actie

Het beste argument wat we nu hebben is onze samenwerking met de ANWB. Door die samenwerking kunnen we tijdelijk Private Lease op splinternieuwe Kia's aanbieden tegen het laagste, vaste maandtarief. En dat is aantrekkelijk, want goedkoper wordt het voorlopig niet. 

Waarom? Laten we de Kia Picanto als voorbeeld nemen. In vergelijking met de 'normale vanafprijs' bij Private Lease, scheelt het bij deze aanbieding wel 61 euro per maand! Daar kunt u leuke dingen van doen... 

Andere risico's zijn de prijsstijgingen. Door de schaarste van auto's stijgen de prijzen; dat is niet leuk, maar heel normaal in iedere branche. Het chiptekort mag dan wel ten einde lopen, maar dat betekent niet dat de auto's ineens van de band af komen rollen. 

Ook de plannen van het kabinet, namelijk een verdubbeling van de bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen). Die plannen liggen er om het rijden met een verbrandingsmotor te ontmoedigen. En als die plannen worden doorgezet, zou de vanafprijs van een Kia Picanto veranderen van 17.245 euro naar 20.037 euro! Dit heeft ook invloed op de maandbedragen voor Private Lease. We praten dus over behoorlijke bedragen.