Kosten opladen

Kostenbesparing met een elektrische auto

Een volle accu is een stuk voordeliger dan een volle tank met diesel of benzine. Zeker in deze tijd! Het scheelt u ongeveer 50 tot zelfs wel 70 procent per laadbeurt. De kosten die u maakt houdt u gemakkelijk in de gaten met uw laadabonnement. Het maakt niet uit of u thuis, onderweg of op het werk laadt.

Vrouw laadt vrolijk auto op

Besparen door te laden

Wat de kosten zijn van het opladen van een elektrische auto is, verschilt. Thuis laden is bijvoorbeeld goedkoper dan laden bij een openbare laadpaal. De kosten zijn het hoogst bij een snellader, omdat je een toeslag betaalt voor de snelle laadservice. Toch bent u ook hier voordeliger uit dan met een volle brandstoftank. Als u uitgaat van een gemiddelde stroomprijs van € 0,23 per kWh, dan is de accu van bijvoorbeeld uw Kia Niro EV volledig volgeladen voor circa € 10.

Klopt het dat een elektrische auto veel voordeliger is dan een benzine of diesel motor?

Het opladen van een elektrisch voertuig is over het algemeen heel voordelig. De exacte prijs die u betaalt per kWh verschilt wel. Die hangt onder meer af van de plek waar u laadt, of u snellaadt of niet, en zelfs van de tijd van de dag: thuis opladen tegen nacht- of daltarief is het voordeligst.