Laadoplossingen

Laadoplossingen

Laden kan overal. Er is geen land ter wereld met een betere laadpuntdichtheid per vierkante meter dan Nederland! Maar wat is voor u het beste? Kunt u het af met af en toe eens laden op de zaak? Of hebt u thuis een laadstation nodig? Bij de keuze voor een laadpaal moet u in ieder geval rekening houden met verschillende factoren, zoals het type auto, de thuissituatie, wel of geen loadbalancing en nog veel meer. Naast informeren kunnen we u ook adviseren!

Thuis opladen

Wat kost een laadpaal thuis?

Op korte termijn lijkt de keuze voor een laadstation voor uw elektrische auto thuis veel kosten met zich mee te brengen. U moet ten eerste de laadpaal aanschaffen en laten installeren, daarnaast hebt u de periodieke kosten van het abonnement wat bij de laadpaal hoort.

Wanneer u de installatie achter de rug hebt, kunt u beginnen met ‘verdienen’. Thuisladen is namelijk stukken voordeliger dan openbaar laden, zelfs met de periodieke abonnementskosten erbij opgeteld. Thuisladen kost in Nederland ongeveer tussen de 21 en 35 cent per kWh, terwijl openbaar laden al gauw tussen de 30 en 59 cent per kWh kost!

Vrouw houdt laadpas voor oplaadpunt

Subsidie laadpaal thuis

Er zijn geen landelijke regelingen omtrent de subsidie voor een laadpaal of laadstation thuis. Dit wordt geregeld per gemeente. Hierdoor heeft iedere gemeente zijn eigen regeling. Zo geldt in sommige gemeenten dat u geen subsidie voor een laadpaal thuis krijgt; u kunt bij deze gemeenten wel een aanvraag indienen voor een laadpaal op een openbare plek. Deze zou dan in de buurt van uw huis geplaatst kunnen worden, zodat uw elektrische auto dicht bij huis opgeladen kan worden. Benieuwd of u recht hebt op subsidie binnen uw gemeente? Informeer bij de gemeente naar de mogelijkheden.

Wanneer kunt u de auto opladen en hoe lang duurt het?

Hoe meer vermogen de paal levert en het voertuig kan ontvangen, hoe sneller het opladen gaat. Vergelijk het maar met brandstof tanken: als de slang dikker zou zijn, en de vulopening groter, zou tanken ook veel sneller gaan.