Mia

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Speciaal voor ondernemers zijn er twee subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). De MIA biedt u als ondernemer de mogelijkheid om tot 13,5 procent van de aanschafkosten van uw omzet af te trekken. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van de milieueffecten van uw investering.

Laadstation

Uw elektrische auto als aftrekpost van uw omzet

Als ondernemer profiteert u al snel van meerdere voordelen als u elektrisch gaat rijden. Zo betaalt u niet alleen een extra lage bijtelling van 16%, maar mag u ook tot 13,5% van de aanschafkosten van uw omzet aftrekken. Zelfs laadpunten die op eigen terrein komen te staan, kunt u claimen met de MIA. Precies weten hoe dit zit? Reserveer een gratis consult met onze experts.

EV6 Kia

Wat is de VAMIL?

De ‘Willekeurige afschrijving milieu-investeringen” ook wel Vamil genoemd zorgt ervoor dat u nog meer mag aftrekken. Denk bijvoorbeeld aan uw laadpaal, die mag u dankzij deze regeling tot wel 75% van de aanschafprijs afschrijven. Meer informatie en de voorwaarden vindt u op de website van de Rijksoverheid. Liever direct advies? Laat het ons weten, een van onze experts helpt u graag verder op weg.