Fiat 500 Sessantesimo

Dit jaar viert Fiat de 60ste (sessantesimo) verjaardag van de iconische Fiat 500. In gelimiteerde oplage is daarom de speciale Fiat 500 Sessantesimo te bestellen.

60 jaar Fiat 500

Op 4 juli 1957 werd de allereerste Fiat 500 geproduceerd. Meer dan 4 miljoen exemplaren zijn er van de klassieke 500 verkocht. Vijftig jaar later kwam de moderne vertaling van dit iconische model op de markt.

De klassieke 500 bracht een serie innovaties in een auto met een lengte van nog geen 3 meter. Schijnbare tegenstrijdige eigenschappen worden in de 500 gecombineerd: hij is exclusief, maar toegankelijk, elegant en tegelijk vrolijk, ontegenzeggelijk Italiaans, maar ook een wereldwijd verkoopsucces in meer dan 100 landen.

Sessantesimo, de limited edition

Dit jaar wordt de 60e verjaardag gevierd met een exclusieve limited edition. Een ode aan de oorspronkelijke 500 met een hedendaagse interpretatie van enkele stijlkenmerken. Zoals bijvoorbeeld het vinyl dashboard en het vintage logo. Deze limited edition is enkel verkrijgbaar als cabriolet en herkenbaar aan de two-tone lak.

Het interieur heeft ook talrijke retrodetails. Zoals de buizenvormige elementen in de stoelen die zijn bekleed met ivoorkleurig leer en voorzien van contrasterende bordeauxrode biezen die exact passen bij het middendeel van het dashboard.

Uiteraard beschikt deze limited edition over het comfort en de technologie van de hedendaagse Fiat 500. Zoals een Uconnect Radio met 7" touchscreen met Bluetooth, satellietnavigatie, USB en AUX IN- aansluitingen. Verder heeft deze versie Cruis Control, automatische klimaatcontrole, mistlampen en parkeersensoren achter.

Een Sessantesimo rijden? De 500 Sessantesimo is, in gelimiteerde oplage van 560 stuks, nu al te bestellen. In Nederland is deze editie beschikbaar met de TwinAir Turbo met 85 pk in combinatie met de gerobotiseerde Dualogic versnellingsbak.

Voor meer informatie over deze unieke 500 bent u welkom in onze showroom!

Én zet 4 juli alvast in de agenda. Deze week zullen wij zeker de 60e verjaardag van de Fiat 500 vieren in onze showrooms in Amsterdam, Hoofddorp en Aalsmeer.