Verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en vaak is het niet eens uw schuld. Wat er ook gebeurt, wij willen dat u veilig en goed verzekerd rondrijdt. Schade naar aanleiding van een ongeval kan vaak hoge kosten met zich meebrengen. Met Vaneman Verzekeringen bent u goed verzekerd tegen een scherpe premie en hoeft u zich geen zorgen te maken over vervelende verrassingen. Daarnaast krijgt u altijd gratis vervangend vervoer en betaalt u bij schadeherstel geen eigen risico.

 

Dit is Verzekeren bij Vaneman

1. Een scherpe verzekeringspremie

2. 3-jaars nieuwwaarde/aanschaf bij diefstal/total-loss

3. Geen eigen risico bij schadeherstel bij Vaneman Schade

4. Altijd gratis vervangend vervoer

5. Dezelfde scherpe korting voor de tweede gezinsauto

WA (Verplicht)

Meest gekozen bij auto’s ouder dan 12 jaar

→ Schade aan anderen
→ Hulp bij schade

Beperkt Casco

Meest gekozen bij auto’s tussen 6 en 12 jaar

→  Schade aan anderen
→  Hulp bij schade
→  Brand en explosie
→  Inbraak en diefstal
→  Storm, hagel en overstroming
→  Dieren
→  Ruitschade

All-Risk

Meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar

→  Schade aan anderen
→  Hulp bij schade
→  Brand en explosie
→  Inbraak en diefstal
→  Storm, hagel en overstroming
→  Dieren
→  Ruitschade
→  Aanrijding
→  Vandalisme

Veelgestelde vragen

Wat is een autoverzekering?

Het belangrijkste en verplichte onderdeel is de WA verzekering. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze dekking zorgt voor het compenseren van schade door aansprakelijkheid aan de tegenpartij. Het schadebedrag kan flink oplopen, zeker als de tegenpartij arbeidsongeschikt raakt. De premie voor deze dekking is de basis voor de verzekering. Aanvullend kunt u een uitbreiding kiezen waarbij er ook een vergoeding volgt voor schade aan uw eigen auto. Welke verzekering het beste bij u past is afhankelijk van meerdere factoren.

Welke soorten dekkingen zijn er?

Naast de wettelijk verplichte WA verzekering kunt u kiezen voor de WA beperkt casco of voor de meest uitgebreide autoverzekering, de allrisk verzekering (WA casco). Met de WA beperkt casco verzekering krijgt u bijvoorbeeld ook brandschade, ruitbreuk en schade door aanrijding met loslopende dieren uitgekeerd. De allrisk verzekering is een verdere uitbreiding van de dekking. Deze verzekering dekt ook de schade die door uw schuld aan uw eigen auto ontstaat. Voor meer informatie over de verzekeringsvormen, verwijzen we u graag naar de nadere toelichting op de WA, de WA beperkt casco en de allrisk verzekering.

Welke verzekeringsvorm kan ik het beste kiezen?

Bij het kiezen van een verzekeringsvorm spelen verschillende factoren een rol. U kunt bijvoorbeeld denken aan de leeftijd en de dagwaarde van de auto, maar ook aan de opgebouwde schadevrije jaren. Als u meerdere jaren schadevrij gereden hebt, kunt u vaak tegen een vrij lage premie de meest uitgebreide verzekering kiezen. De keuze voor de beste dekking moet u weloverwogen maken. De premie moet namelijk wel in verhouding staan tot de dagwaarde van de auto. Voor een auto van 12 jaar oud is het bijvoorbeeld vaak niet zinvol om de meest uitgebreide verzekering te kiezen. De dagwaarde van uw auto weegt hierin zwaar mee.

Is een autoverzekering wettelijk verplicht?

Ja, u bent wettelijk verplicht om in ieder geval een WA-autoverzekering af te sluiten. Daarmee is de schade die u aan anderen toebrengt gedekt.

In welke landen ben ik verzekerd met mijn autoverzekering?

Uw auto is verzekerd in de landen die op uw Groene Kaart staan. Die vindt u in uw digitale Verzekeringsmap en kunt u zelf printen. U bent ook verzekerd als uw auto wordt vervoerd tussen landen die op uw Groene Kaart staan. Uw Autoverzekering is onder andere geldig in Nederland, Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee.

Iemand anders rijdt in mijn auto. Is dat ook verzekerd?

Iemand die met uw toestemming af en toe in uw auto rijdt, is gewoon verzekerd. Maar gebruikt diegene uw auto het meest, dan moet u dat aangeven via uw Verzekeringsmap. Diegene wordt dan namelijk een afwijkende bestuurder.

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?

Verzekeraars berekenen de premie op basis van verschillende zaken. Denk aan uw leeftijd, de schadevrije jaren, het aantal kilometers dat u per jaar rijdt en uw woonplaats. Sommige autoverzekeraars kijken naar je huisnummer voor de autopremie (en zelfs naar de huisnummertoevoeging). 

Verzekeraars houden natuurlijk ook rekening met de leeftijd en waarde van uw auto, het type, vermogen en de uitvoering.