Financial lease

Financial lease: zo werkt het

Financial Lease zorgt ervoor dat u als ondernemer een auto kunt aanschaffen voor de onderneming, zonder hiervoor een grote investering te doen. De bank financiert de totale aanschafwaarde van de auto (exclusief de BTW) en met Financial Lease als lease vorm betaalt u de auto af aan de bank. U als ondernemer bent economisch eigenaar terwijl de auto juridisch eigendom blijft van de bank. En is de auto volledig afbetaalt? Dan is de auto direct eigendom van uw onderneming!

Economisch eigenaar

De auto staat op de balans van uw onderneming en wordt gezien als bedrijfseigendom. Hierdoor profiteert u van vele fiscale voordelen zoals de afschrijving, investeringsaftrek, renteaftrek en het terugvorderen van de BTW.

Juridisch eigenaar De bank blijft eigenaar van de auto totdat de laatste termijn is voldaan. Dit betekent dat, wanneer u door bijvoorbeeld faillissement de auto niet meer kunt betalen, deze als onderpand gezien wordt.

Dit zijn de stappen

Van aanvraag tot eigendom, wij helpen u door de stappen heen. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u altijd terecht bij één aanspreekpunt.

  1. Kies een (bedrijfs)auto die past bij de onderneming.
  2. Bepaal de looptijd (24, 36, 48 of 60 maanden).
  3. Kies eventueel voor een slottermijn en/of aanbetaling. Dit zorgt voor een verlaging van het maandbedrag!
  4. Samen dienen we de aanvraag in.
  5. De onderneming wordt getoetst voor een acceptatie van de Financial Lease overeenkomst. 
  6. Sluit een koopovereenkomst op basis het Financial Lease voorstel met Vaneman.
  7. Zodra u akkoord bent met het Financial Lease contract stort de bank de betaling op onze rekening.
  8. De auto komt op de balans van uw onderneming en u profiteert van de fiscale voordelen.
  9. U betaalt maandelijks de leasetermijn aan de bank.
  10. Na betaling van de laatste leasetermijn is de auto eigendom van uw onderneming.
Zakenman bij auto

Kom ik in aanmerking?

Bent u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan komt u in aanmerking voor Financial Lease!

Financial Lease is er speciaal voor ondernemers, ZZP’ers en MKB’ers. Juist voor deze bedrijven is het belangrijk om goed uw investeringen te overwegen. Een auto is natuurlijk van belang voor de mobiliteit, maar niet per se een aankoop waarmee u uw onderneming laat groeien. Financial Lease draagt eraan bij dat u toch mobiel bent, maar niet in één keer een grote investering moet doen.

Wilt u meer weten en een offerte ontvangen voor uw financial leaseauto? Neem dan contact met ons op. Onze lease adviseurs helpen u graag verder!