De Kia EV9 komt naar Amsterdam!

In 2023 maakt de Kia EV9 zijn opwachting in Nederland. Een volledig elektrische zevenzitter die na de testfase  eindelijk gepresenteerd is! De Kia EV9 wordt qua formaat vergelijkbaar met de Kia Telluride, een model dat in Nederland niet beschikbaar is. Het model komt, net als de Kia EV6, op het E-GMP platform te staan. Een echte dedicated elektrische SUV.

Maandag 26 Juni komt de EV9 naar Amsterdam!

Deze dag hebt u van 12:00 uur t/m 19:00 de mogelijkheid de Kia EV9 in het echt te bewonderen tijdens een spectaculaire onthulling. Schrijf snel in, want de beschikbare plekken voor dit evenement zijn beperkt!

Bekijk de wereldpremiere

Kia-EV9-achterkant

Elektrische zevenzitter

De eerste volledig elektrische zevenzitter van Kia. Met drie praktisch ingedeelde zitrijen is er genoeg ruimte voor iedereen! Een imposante auto.

Kia-EV9-voorkant

Spectaculair design

De Kia EV9 heeft een geheel eigen karakter met veel hoekige vormen. Ook zien we de 'Digital Tiger Face' met een reeks gekleurde LED's. Future-proof.

Kia-EV9-interieur

Geheel nieuw interieur

Een prachtig nieuw interieur dat voor een groot gedeelte in beslag wordt genomen door een enorm 27 inch groot display waarop u alle informatie kunt aflezen. 

Kia-EV9-schuin-achter

Zevenzitter

De eerste EV in zijn klasse die standaard geleverd gaat worden als zevenzitter. Want anders dan andere automerken vinden we op de derde rij twee volwaardige zitplekken! De Kia EV9 komt ook als zeszits uitvoering met drie tweepersoons zitrijen.

Doordat de EV9 ruim vijf meter lang en bijna twee meter breed is blijft er altijd meer dan genoeg ruimte over. Wanneer de derde zitrij niet wordt gebruikt kunt u gebruik maken van 828 liter bagageruimte! En zijn er tóch veel passagiers? Dan blijft daar nog altijd 333 liter van over. Ook onder de kap vinden we opbergruimte; een frunk van 90 liter. Alles bij elkaar opgeteld is er 918 liter aan opbergruimte! En dat is behoorlijk indrukwekkend.

Kia-EV9-zijkant

Ver komen

De Kia EV9 komt met een fors accupakket van 99,8 kWh en een meer dan prima rijbereik van 541 kilometer (WLTP)! Deze cijfers gelden voor de achterwielaangedreven EV9. Kies je voor de vierwielaandrijving? Dan kom je 497 kilometer ver. Dat is al een behoorlijk eind, maar kom je tóch aan het einde van de accu? Geen probleem. Kia geeft aan dat je door het snelle laden met 800 volt in slechts een kwartier maximaal 239 kilometer bijlaadt.

Onder de indruk? Let op: met een volledig opgeladen accu kan de EV9 via de Vehicle-to-Load techniek een huishouden 5 tot 10 dagen van stroom voorzien!

Kia-EV9-wordt-getest

De laatste testfase

In het Research en Development-centrum in Namyang, Korea, werd de EV9 aan uitgebreide tests onderworpen. 

Tijdens deze laatste testfase werd de EV9 onderworpen aan een groot aantal tests op onder meer heuvelachtig en ruw terrein. Op de kombaan, handling- en slipbanen worden de rijeigenschappen uitgebreid en secuur getest en beoordeeld. En op de speciaal aangelegde ‘Belgische wegen’ met de... 'kenmerkende oneffenheden' testte Kia het rijcomfort en de bouwkwaliteit van de EV9. Net als elke andere Kia onderging de EV9 naast het testprogramma in het R&D-centrum ook intensieve testen op de weg. Zowel onroad als offroad. 

De Kia EV9 wordt in 2023 in onze showrooms verwacht!

Bekijk de presentatie