Wereldpremière ​van de snelste Kia ooit: de Kia Stinger

Kia weet ons weer te verrassen tijdens de North American International Auto Show. Daar werd op 8 januari de Kia Stinger geïntroduceerd. En dat is dus de snelste Kia ooit. Met de 272 kW (370 pk) en een topsnelheid van 268 km/u zijn wij aangenaam verrast. Eind 2017 start de verkoop van de Stinger in de Verenigde Staten. Wanneer wij de Stinger bij ons in de showroom kunnen verwachten, is op dit moment nog niet bekend.De Kia Stinger

De uitstraling van de Kia Stinger is krachtig en elegant. Het design is onder supervisie van Peter Schreyer tot stand gekomen. In combinatie met krachtige turbomotoren en een dynamisch weggedrag weet Kia te verrassen.

Voor wie niet iedere dag hetzelfde wil rijden is de Kia Stinger een uitkomst. De Stinger beschikt namelijk over vijf rijmodi: Personal, Eco, Sport, Comfort en Smart. Alle vijf hebben ze invloed op de stijfheid van de dempers, het stuurgedrag en de gasrespons.

De Stinger beschikt standaard over een 2.0-liter viercilinder Theta II turbobenzinemotor met 189 kW (258pk). Het topmodel de Stinger GT heeft een 3.3-liter twinturbo V6 Lamba II benzinemotor met 272 kW (370pk). Dit resulteert naar alle waarschijnlijkheid in een topsnelheid van 268 km/u en de Stinger GT gaat dan van 0 naar 100 in 5,1 seconden. Kia koppelt beide motoren, die nog in de ontwikkelingsfase zitten, aan een nieuwe achttrapsautomaat.

Wanneer de nieuwe Kia in Nederland op de markt komt is nog niet bekend. Wilt u op de hoogte blijven? Vul dan ons contactformulier in of volg ons via Facebook.