Niro Plug-in Hybrid vanaf 1 januari beschikbaar

Kia gaat 2018 goed beginnen! Vanaf 1 januari is de Niro PHEV beschikbaar. Net als de Niro HEV beschikt deze nieuwe Kia over de 1.6 GDi benzinemotor die gecombineerd wordt met een elektromotor en een DCT6 transmissie. Dankzij de grotere batterijcapaciteit kan de PHEV 58 kilometer volledig elektrisch rijden tot een maximum snelheid van 120 km/uur. Net als de hev is de nieuwe PHEV in staat om 1.300kg geremd aanhangwagengewicht te trekken.

Wat is er anders aan de nieuwe Niro Plug-in Hybrid?

De tankinhoud van de Niro PHEV bedraagt 43 liter in plaats van 45 liter. Door de mogelijkheid van volledig elektrisch rijden over een afstand van maximaal 58 kilometer, wordt deze 2 liter verschil ruimschoots gecompenseerd in de totale actieradius.

Het opladen van de batterij van de PHEV gebeurd via de bijgeleverde kabels. Met een laadpaal is de accu in 2 uur en 15 minuten volledig opgeladen en via een wandcontactdoos in 4 uur en 30 minuten. 

Het gewicht van de nieuwe Niro (1.494kg) is door de grotere batterij iets zwaarder dan de HEV. Voor de eigenaar heeft dit gelukkig geen nadelig effect op de wegenbelasting. Voor plug-in hybrids geldt nog altijd een half-tarief. 

Wat is er nieuw aan het exterieur van de Niro PHEV?

De achterzijde is voorzien van chromen, in plaats van metaalkleurige, wings met lichtblauwe accenten
De zijkant is voorzien van chromen, in plaats van zwarte, stootstrips
De voorzijde beschikt over chromen, in plaats van metaalkleurige, wings met blauwe accenten

Meer informatie over de Niro PHEV?

Bezoek dan een van onze vestigingen in Amsterdam, Hoofddorp of Aalsmeer. Wij vertellen u graag meer over deze nieuwe Kia. De Niro PHEV is leverbaar vanaf € 34.595,-.