Kia 7 jaar garantie SEMA show vaneman automotive

Kia’s kijkje in de toekomst van autonoom rijden

In 2020 deels zelfrijdende auto’s introduceren en vanaf 2030 een 100% autonoom rijdende auto produceren. Dat zijn de plannen van Kia. Ambitieus en haalbaar. Want er wordt al hard aan gewerkt. Tijdens de SEMA show in Las Vegas begin november, gaf Kia een voorproefje. Met vier zelfrijdende Kia-modellen voor vier specifieke doelgroepen. Een kijkje in het leven van een triatleet, muzikant, skiër en zakenman of -vrouw anno 2030.

Kia zelfrijdende kia modellen showroom amsterdam hoofddorp

Zwemmen, wielrennen, hardlopen, douchen én relaxen in de Kia Niro Triathlon

Het eerste paradepaardje is de zelfrijdende cross-over voor triatleten. De Kia Niro Triathlon biedt de beste trainings- en veiligheidsuitrusting en heeft alles voor de atleet om zich te ontspannen. Het achterste deel van het dak ontbreekt waardoor een compacte laadruimte ontstaat voor bijvoorbeeld een fietsenrek en gereedschap. Ook in de auto is voldoende bergruimte. Er is zelfs een mobiele douche voor een snelle opfrisbeurt. De auto wordt geleverd met een Felt IA 2 racefiets die eenvoudig achterin te plaatsen is.

Altijd ‘on tour’ met de Kia School of Rock Sedona

Opnemen en optreden waar en wanneer je wilt. Dat is straks geen toekomstmuziek meer. Dankzij een samenwerking tussen Kia, School of Rock en LGE-CTS. Samen ontwikkelden zij een zelfrijdende opnamestudio met alles waar een muzikant van droomt. Met voorin ruimte voor een digitaal mixboard en twee flatscreens voor muziekopnamen. De muziekinstallatie zorgt voor een intense geluidsbeleving en tijdens de opnamen gaat het ‘recording’-lichtje in het plafond aan. Akoestische schuimpanelen dempen het geluid en dankzij diverse versterkers achterin is optreden altijd mogelijk.

Met de Sorento Ski Gondola de piste op

Met de Sorento Ski Gondola tilt Kia het SUV concept naar een hoger niveau. Figuurlijk én letterlijk. De unieke Sorento trotseert ijs en sneeuw moeiteloos om skiërs naar de hoogste ski-oorden te brengen. Uiteraard met een metalen dakrek voor ski’s en stokken en genoeg bagageruimte voor alle skispullen. Alles is binnen handbereik dankzij achterdeuren die aan de achterkant scharnieren. Extra uniek zijn de deurpanelen en het dashboard met geïntegreerde tablet. En natuurlijk is de vloer 100% waterproof dankzij een Line-X-behandeling.

Zelfrijden in stijl met Kia’s Soul First Class

Speciaal ontworpen voor zakenmensen en iedereen die houdt van luxueus reizen. De Kia Soul First Class is, net als de Sorento Ski Gondola, gebouwd door LUX Motorwerks en is voorzien van alle comfort en technische snufjes. Onderweg vergaderen is extra makkelijk dankzij twee naar achter gerichte voorstoelen. Presentaties bekijken de passagiers op een 40-inch Samsun LED-tv via een Mac Mini computersysteem. En de bediening verloopt volledig via twee tabels in de aangepaste middenconsole.

Autonoom rijden is nog toekomstmuziek. Bent u benieuwd wat Kia u nú te bieden heeft? Kom langs in onze showroom in Amsterdam of Hoofddorp voor een vrijblijvende proefrit. Of neem contact met ons op.

Kia sorento SUV ontwerp zelfrijdende proefrit