VanemanKia begroet nieuwe Sportage
12-02-2016

Deze week zijn bij Vaneman Kia in Amsterdam en Hoofddorp de nieuwe Kia Sportage modellen de showroom binnengereden. Met deze vierde generatie van de veelzijdige cross-over zet het Zuid-Koreaanse automerk weer een belangrijke stap. Qua uitstraling, techniek, uitrusting, comfort en luxe sluit deze Sportage weer meer aan bij de wensen en eisen van de Europese klant. Om daar uitgebreid mee kennis te maken staan op beide VanemanKia vestigingen demonstratiemodellen klaar voor een proefrit. Ondanks de grote belangstelling vooraf, kan VanemanKia meerdere modellen uit voorraad leveren. De prijzen starten bij 25.995 euro. Daarbij is nog geen rekening gehouden met het tijdelijke inruilvoordeel voor ‘vreemd merk rijders’ en de loyaliteitskorting voor mensen die nu al Kia rijden.

Michael Meijer, directeur van VanemanKia is enthousiast over de nieuwe aanwinst in de showroom. “Het is een prachtige auto, die duidelijk aangeeft waar Kia momenteel voor staat. Het in Frankfurt gevestigde hightech ontwikkelcentrum onder leiding van Peter Schreyer (afkomstig van Audi –red.), is continu bezig met verbeteringen aan de producten. Daarbij gaan zij uit van de wensen en soms ook eisen van de Europese autoconsument. Dat Kia daar goed in slaagt zie je terug in het vertrouwen dat particuliere kopers het merk geven. In januari bezette Kia in de verkoopstatistiek een derde positie. Een duidelijk bewijs van het vertrouwen in het product. Binnen de zakelijke markt wordt er gelukkig ook meer en meer voor Kia gekozen. Met 7 jaar garantie spreken wij ons vertrouwen in de Kia producten uit en dat plaats de modellen ook steeds vaker op de shortlist van leasemaatschappijen en –rijders. Die verlengde garantie speelt ook duidelijk mee in een scherpe leasecalculatie, omdat het de restwaarde van de modellen duidelijk verhoogt!”

Zeker nu er binnen de zakelijke markt meer rust is gekomen met betrekking tot bijtelling en BPM zal de keuze voor zakenauto’s ook weer wat meer gedreven worden door emotie. Michael Meijer: “Wij vinden dat deze nieuwe Kia Sportage daar naadloos op aansluit. Dat zagen wij ook al in de weken voor de officiële introductie. Bestaande Sportage-rijders bestelden al voor wij hem hadden staan. Dat is altijd plezierig, want die mensen zijn vaak de echte ambassadeurs voor je merk en een model. Als geen ander weten zij die auto te waarderen en er spreekt vertrouwen uit, wanneer zij hem zonder er mee gereden te hebben al bestellen. Juist voor die groep kennen wij ook een loyaliteitskorting bij de aanschaf van nieuwe modellen. Het zijn berijders waar wij trots op zijn. Maar we zien ook de nodige ‘vreemd-merk rijders’ op deze nieuwe Sportage afkomen. Inmiddels mochten wij al een Mercedes ML en bijvoorbeeld een jonge Nissan Qashqai inruilen. Voor echte liefhebbers was het nieuwe model overigens al wat langer, maar alleen statisch, te zien bij de importeur in Breukelen. Daar stonden, net als nu bij ons in de showroom, de vorige en de nieuwe versie naast elkaar. Dan worden de verschillen beter duidelijk. Uiterlijk is er het nodige gewijzigd, evenals aan het onderstel, maar bijvoorbeeld ook een groter navigatiesysteem, lane departure warning, dode hoek detectie en een ander interieur.”

In zijn nieuwe gedaante is de Sportage leverbaar met twee benzinemotoren en een gelijk aantal diesels met vermogens van 115 tot 185 pk. Afhankelijk van de gemaakte keus ligt het gewicht voor een geremde aanhangwagen/caravan tussen de 1.400 tot 1.900 kilogram. Michael Meijer: “Daarbij hebben wij nu ook een 7-traps automaat met dubbele koppeling beschikbaar. Verder is er keus uit meerdere uitrustingspakketten. De prijzen starten bij 25.995 euro, waarbij de standaarduitvoering al zeer royaal is met onder andere: airbags rondom, airconditioning, elektrische ramen en ga zo maar door. Journalisten die de Sportage inmiddels hebben getest zijn er enthousiast over en dat willen wij graag met ze delen. Deze vierde generatie is een logisch vervolg op de voorgaande versies en past volledig bij de kwaliteitsbeleving en uitstraling van het huidige Kia. Wij nodigen iedereen uit om daar in onze Amsterdamse of Hoofddorpse vestiging kennis mee te maken. Onze verkoopteams staan klaar om geïnteresseerden zeven dagen per week in de showroom te ontvangen en kennis te laten maken met de service en mogelijkheden van VanemanKia.”