e-Niro

De review van de Kia e-Niro

De Kia e-Niro is mooi, ruim en groen! En binnenkort staat er een geheel vernieuwd model voor uw neus: de Niro EV.

Een keurige 455 kilometer actieradius voor een heel wat aantrekkelijker prijs dan zijn concurrenten. Dat is de Kia e-Niro in een notendop. Wie zich in de elektrische automarkt verdiept, weet direct dat dit een goede deal is; een elektrische auto met een grotere actieradius is er niet te koop voor dat bedrag. Maar actieradius is niet alles. Hoe is de auto verder?

Scroll naar beneden en bekijk de review!

Populaire EV
De Kia e-Niro is in 2020 ruim 6.500 keer verkocht in Nederland. Daarmee is de e-Niro het bestverkochte model van Kia! En met recht, want de e-Niro is mooi, heeft desgewenst een grote actieradius, is lang niet zo duur als de vergelijkbare auto’s op de EV-markt en heeft ook nog eens 7 jaar garantie.

Connected. Altijd.
De grootste gemakken vinden we echter in het interieur. De materialen zijn duidelijk nog hoogwaardiger dan ooit en het dashboard is voorzien van een 10.25-inch groot breedbeeldscherm, waar voorheen het kleiner scherm te vinden was.

De auto is daarnaast voorzien van Phase II UVO Connect. Dit systeem biedt toegang tot een groot aantal live services zoals verkeersinformatie, de weersverwachting en de actuele parkeerinformatie inclusief prijzen en beschikbaarheid. Het infotainmentsysteem kan tot twee telefoons tegelijkertijd via Bluetooth aansluiten en u hebt zelfs de mogelijkheid om de auto voor vertrek een seintje te geven dat hij vast mag opwarmen!

Regeneratief remmen
De e-Niro die wij testen in de review is voorzien van een 64 kWh lithium-ion accupakket. Er zijn elektrische auto’s met een groter pakket die minder ver komen dan de e-Niro. Hoe Kia dat doet? Simpel, de e-Niro gaat zeer efficiënt met zijn energie om.

Zo komt de e-Niro via een ingenieus regeneratief remsysteem compleet tot stilstand door af te remmen op de motor. Via flippers achter het stuur rem je de auto extra af. De energie die daar bij vrijkomt wordt opgeslagen in het batterijpakket en zo komt u dus extra ver.

Met een duizelingwekkende kracht gaat de e-Niro van 0 naar 100 km/h in minder dan 8 seconden. Dat is het fijne van elektrisch rijden: u hebt direct de beschikking over al het vermogen, en is dit geval is dat 204 PK. Altijd genoeg power, dus!

Comfort
Voorin de Kia is het luxe wat de klok slaat. De hogere zitpositie zorgt voor een goed overzicht op de weg, dat is ook het plezierige van een crossover. De gebruikte materialen voelen goed en stevig aan en zien er chic uit. Er zitten zachte materialen op het dashboard en glossy panelen in de deuren.

Het infotainmentsyteem laat zich met het grootste gemak en bijna intuitief bedienen. Apple Carplay en Android Auto zorgen voor extra connectiviteit, want daarmee wordt uw auto uw telefoon! Door uw telefoon aan te sluiten, kunt u op het touchscreen gebruikmaken van apps zoals Google Maps, Spotify of Apple Music. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het diep klinkende JBL audiosysteem.

Achter in de compacte SUV zit u ook goed. Er is ruimte voor drie personen. Een bijzonder detail: er zijn geen USB-poorten beschikbaar op de achterbank. Wel een beetje vreemd in zo’n hypermoderne EV. Wel weer aanwezig in de ExecutiveLine: achterbankverwarming! Nooit meer klagende passagiers.

Andere uitvoeringen
De Kia e-Niro is leverbaar als ComfortLine, DynamicLine, DynamicPlusLine en ExecutiveLine en tevens leverbaar met twee accupakketten: 39.2 kWh en 64 kWh. Genoeg keuze en voor ieder wat wils! U kiest wat bij uw wensen past. De uitvoeringen met een 39.2 kWh-accu (met een actieradius van 289 volledig elektrische kilometers) zijn leverbaar vanaf € 35.995.

Kunt u ook niet wachten om ‘m te ontdekken en vooral te ervaren? Surf dan snel naar onze modelpagina en boek een proefrit, of bel ons op 020-5672030! Vergeet u zich niet te abonneren op ons YouTube-kanaal? Dan mist u voortaan niets meer!