Niro

De review van de Kia Niro

Oké, eerlijk is eerlijk: de Niro is er al een poosje. En binnenkort komt het nieuwe model! Maar we kunnen ons goed voorstellen dat u thuis op de bank naar auto’s aan het kijken bent, in plaats van alle showrooms af te gaan. Dat is immers verstandig in deze tijd, en nog eens gemakkelijk ook! We helpen u daar graag een handje bij.

Scroll naar beneden en bekijk de review!


Veelzijdigheid in optima forma
Kia biedt momenteel drie Niro’s aan. De een nog zuiniger dan de ander! De meest voordelige Niro is de Niro Hybrid, die we in het filmpje laten zien. Deze heeft dezelfde looks als zijn broers, de Niro PHEV en e-Niro, maar er is één groot verschil: de Niro Hybrid beschikt over een kleine batterij. Dit maakt de Niro Hybrid een stuk goedkoper, en net zo lekker!

Door het ontbreken van een grote batterij rij je voornamelijk op de brandstofmotor. Maar die werkt wel heel nauw en vlekkeloos samen met de accu en elektromotor! Het resultaat daarvan mag er zijn: een mooie, zuinige en ruime auto.

Een ander voordeel van een brandstofmotor: je gooit hem in vijf minuten weer vol. Je kan dus met een gerust hart op reis, zonder daarvoor een route met laadpalen uit te stippelen. Ook qua ruimte heb je in de Niro niets te klagen. 430 liter, nog zonder dat de achterbank is neergeklapt! En rijd je veel met caravan of aanhanger? Dan is de Niro helemaal de juiste keuze, want hij kent een trekgewicht van maar liefst 1.300 kilo!

Lange ritten, korte ritten: in de Niro Hybrid is het elke keer genieten. Het interieur is mooi afgewerkt met hoogwaardige materialen. Glanzende pianolak bijvoorbeeld, en veel zachte materialen. Doordat de Niro wat betreft maatvoering tussen een normale personenauto en een SUV zit, is de zitpositie hoog en zorgt voor een goed overzicht op de weg en de stoelen zitten uitstekend.

Het 10.25” grote touchscreen reageert snel en ziet er goed uit. Het infotainmentsysteem heeft een duidelijke indeling zodat u alles gemakkelijk op gevoel kan vinden. Wel zo handig tijdens het rijden! Uiteraard is Apple Carplay en Android Auto beschikbaar op het infotainmentsysteem.

Wegrijden gaat soepeltjes en stil, want dan doet voornamelijk de elektromotor al het werk. De 1.6 liter benzinemotor met 141 pk springt aan wanneer je het gaspedaal iets dieper indrukt. Op snelheden buiten de bebouwde kom doet de benzinemotor het meeste werk. En het meest prettige: de Niro is standaard voorzien van een zestrapsautomaat. Nooit meer schakelen! 

Andere uitvoeringen
De Kia Niro is ook leverbaar als Plug-in Hybrid of als volledig elektrische e-Niro. U kiest wat bij u past, maar één ding weet u zeker: u rijdt zuiniger en luxer dan ooit tevoren.

Kunt u ook niet wachten om ‘m te ontdekken en vooral te ervaren? Surf dan snel naar onze modelpagina en boek een proefrit, of bel ons op 020-5672030! Vergeet u zich niet te abonneren op ons YouTube-kanaal? Dan mist u voortaan niets meer!