Stonic

De review van de Kia Stonic

De Kia Stonic is gemaakt voor mensen die zich willen onderscheiden van de saaie automassa die we dagelijks op de weg zien. Die hun grenzen verleggen en houden van avontuur. Als crossover heeft de Stonic de ideale tussenmaat van een normale personenauto en een SUV. Niet te overdreven; een slanke maar toch krachtige bouw, speelse styling, prettige handling en uitstekende prestaties: de Kia Stonic blijft verrassen. Elke dag! 

Scroll naar beneden en bekijk onze review!

Populaire Crossover
De Kia Stonic kennen we al sinds 2017, en is net even wat anders. Gebouwd op hetzelfde onderstel als de populaire Kia Rio, maar dan hoger. Dat komt het instappen ten goede! Daarnaast is de Kia Stonic een van de twee Kia’s die naar eigen wens samen te stellen is. U kunt namelijk kiezen voor een contrasterende dakkleur, die anders is dan de rest van de carrosserie. Meer dan de helft van de Stonic-rijders kiest hiervoor. Een leuk en gedurfd uiterlijk, stevig en nog sportief ook. Terwijl u dat in eerste instantie misschien niet zult zeggen!

Hoge instap, zuinig rijden
Dat ligt met name aan het Mild-hybrid systeem waarmee de nieuwe Kia Stonic is uitgerust. Dit systeem is erop gebouwd om u zo zuinig mogelijk te laten rijden. Het komt ook met Drive Mode Select: een handigheidje van Kia. Er is een keuze uit drie standen, van eco-modus tot sportief! En we kunnen wel zeggen dat de sportstand de auto een stuk racewaardiger maakt…

Ruimte zat
Met een ruim interieur en in twee delen neerklapbare zitplaatsen achterin is er genoeg ruimte voor u en uw bagage. Laden maar, want er is ruimte van 352 in de kofferbak, tot maar liefst 1155 liter als u de achterbank neerklapt. Een bijkomend voordeel is dat de laadvloer vlak blijft. Spullen kunt u dus gemakkelijk doorschuiven. Geen spullen te vervoeren? Ook dan geniet u optimaal van de riante zittingen. Ook uw passagiers op de achterbank hebben niets te klagen.

Maximale veiligheid
De Stonic is uitgerust met de nieuwste veiligheidstechnologieën. Daarbij kunt u denken aan Electronic Stability Control (ESC) en Vehicle Stability Management (VSM), zodat de Stonic altijd een strakke, rotsvaste wegligging heeft. De uitrusting bestaat verder uit vermoeidheidsherkenning, achteruitrijcamera, parkeersensoren achter, Autonomous Emergency Braking met voetgangersherkenning en Lane Departure Warning System. U komt dus altijd veilig op de plaats van bestemming aan.

Andere uitvoeringen en Black Pakket
De Kia Stonic is leverbaar als ComfortLine, DynamicLine, DynamicLine met Navigation Pack,  DynamicPlusLine, GT-Line en GT-PlusLine. Een ongelooflijk keuzepakket met voor ieder wat wils! U kiest wat bij uw wensen past. De Stonic is leverbaar vanaf  € 22.495 of € 309 per maand met Private Lease.

De Stonic die we gereden hebben in de review is voorzien van een Black Pakket. Met dit pakket kunnen we ook uw Stonic onder handen nemen en bijvoorbeeld voorzien van prachtige, stoere zwarte velgen!

Kunt u ook niet wachten om ‘m te ontdekken en vooral te ervaren? Surf dan snel naar onze modelpagina en boek een proefrit, of bel ons op 020-5672030! Vergeet u zich niet te abonneren op ons YouTube-kanaal? Dan mist u voortaan niets meer!