Bel Terug

APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) staat voor het jaarlijks of tweejaarlijks wettelijk verplicht keuren van uw auto. Het betreft een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Wij adviseren u graag over wanneer uw auto toe is aan de APK keuring.

Auto’s die op diesel of LPG rijden dienen voor het eerst gekeurd te worden op een leeftijd van drie jaar en daarna jaarlijks.

Auto’s die op benzine rijden dienen voor het eerst gekeurd te worden na vier jaar, vervolgens twee maal met een interval van twee jaar en na acht jaar jaarlijks.

APK keuring is een periodieke keuring waarbij uw auto op verschillende punten wordt gecontroleerd. VanemanKia keurt zowel in Amsterdam als in Hoofddorp (RDW-erkend) auto’s apk en voert voor elk merk auto een apk keuring uit.

Onze automonteurs lopen een checklist na waarop de apk keuringseisen staan en mochten er mankementen zijn met uw auto dan wordt er overlegt of dit vervangen moet worden.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.