Kia onderdelen | Frank Vaneman Automotive
Bel Terug

Vervanging van de koppeling

Alle handgeschakelde auto’s hebben een koppeling. De koppeling is één van de belangrijkste onderdelen van een auto en zorgt voor de overbrenging tussen de motor en de aangedreven wielen. De koppeling slijt door gebruik. Hoe meer de koppeling slijt, hoe groter de kans is dat ook andere onderdelen hieronder gaan lijden.

De koppeling heeft geen voorgeschreven levensduur of vervangingstermijn. Wanneer de koppeling vervangen moet worden is afhankelijk van het gebruik. Wanneer u hard rijdt, veel in de file rijdt of veel in de stad rijdt, slijt de koppeling harder. Tijdens het onderhoud wordt de koppeling altijd gecontroleerd.

Merkt u tussentijds dat de koppeling niet meer goed werkt en gaat slippen, het bedienen van het koppelingspedaal zwaarder wordt, hoog aangrijpt of de versnellingsbak slecht schakelt. Maak dan een afspraak om de koppeling te laten controleren. Soms moet de koppeling anders afgesteld worden en soms moet deze vervangen worden, om meer schade en stranding van de auto te voorkomen. Als de koppeling slipt dient deze zo snel mogelijk vervangen ten worden.

Hoeveel tijd de totale vervanging van de koppeling in beslag neemt, is afhankelijk van het Kia model. Dit kan oplopen tot een vervangingstijd van acht uur.