Lease elektrisch

Elektrisch leasen

Elektrisch rijden: het wordt steeds toegankelijker. Een ruimer aanbod aan modellen, een groter rijbereik en meer laadpunten dragen hieraan bij. Maar hoe werkt het leasen van een elektrische auto nu eigenlijk? En hoe zit het bijvoorbeeld met bijtelling? Of je nu op zoek bent naar een elektrische auto of advies nodig hebt voor het opzetten van een elektrisch wagenpark en laadplein. Op deze pagina lees je meer over zakelijk elektrisch leasen en de voordelen hiervan, aangevuld met interessante vragen en weetjes uit de praktijk.

#GoElectric met Vaneman

Vaneman Lease is uw specialist op gebied van elektrisch rijden. Een uitgebreid assortiment, veelzijdige expertise, gespecialiseerde monteurs en begeleiding bij het plaatsen van een laadvoorziening bij jou thuis. Bovendien zijn we aansloten bij het keurmerk EDGe Mobillity. Wil je advies over de mogelijkheden in elektrisch rijden of direct een proefrit plannen met een van onze elektrische modellen uit voorraad? Onze experts staan voor je klaar en bespreken graag vrijblijvend de diverse mogelijkheden.

Milieubescherming plantje

Goed voor het milieu

Elektrisch rijden kan je CO2-Footprint verkleinen, omdat de uitstoot van een elektrische auto over zijn hele leven gemiddeld 40% lager is dan die van een brandstofauto. Bovendien komen er geen ongezonde uitlaatgassen uit de uitlaat en verminderen ze geluidshinder in steden.

Man met rekenmachine in de natuur

Fiscaal aantrekkelijk

Dit komt door de lage onderhoudskosten. Bovendien is rijden op elektriciteit goedkoper. De gemiddelde energieprijs in Nederland per kilowattuur ligt rond de 22 cent. Daarnaast zijn er aantrekkelijke (belasting)voordelen waarvan u als ondernemer kunt profiteren!

Bijtelling

16% bijtelling

Bijtelling is het bedrag dat u afdraagt aan de belasting als u met uw zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometers privé rijdt. Voor de bijtelling van 2022 zijn er 2 mogelijkheden: 16% of 22% bijtellen. De 16% bijtelling geldt alleen voor volledig elektrische auto’s zoals de EV6, e-Niro of e-Soul. De overheid gaat de komende zes jaar de bijtelling voor elektrische auto’s verhogen. Gelukkig gaat dat wel stapsgewijs en dat betekent dat u nog zes jaar kan genieten van een goedkoper tarief.