Hoe werkt Private Lease

Zo werkt Private Lease bij Vaneman

Het aanvragen van een Private Lease contract is bij Vaneman zo gedaan. U kunt ervoor kiezen om in 5 stappen op onze website de auto en uw Private Lease contract helemaal samen te stellen zoals u dat wenst. Natuurlijk kan dit ook altijd in onze showrooms met één van onze Kia adviseurs.

De vijf stappen

Kies een auto uit en stel deze samen

Stel uw perfecte auto samen door onder meer de uitvoering, kleur en opties te bepalen. In de online shop kunt u de meest gekozen kleuren en opties bekijken. Staan uw gewenste opties er niet tussen? Geen probleem; neem dat contact met ons op, we kunnen alle kleuren en opties in een maatwerkofferte berekenen.

Kies uw Private leasecontract uit

De maandlasten van een Private Lease contract zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Denk hierbij aan de gereden kilometers, looptijd van uw contract of de keuze voor een automaat of handgeschakeld model. De kosten van uw maandlasten berekent u eenvoudig via de online configurator.

Vraag direct online een offerte aan

Vraag vrijblijvend een proefrit of offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Geen zorgen, u zit nog nergens aan vast! Sla het overzicht op om uw gekozen auto later nog eens te bekijken. Houd er wel rekening mee dat we een aantal documenten nodig hebben om de aanvraag succesvol in behandeling te nemen.

Alles naar wens? Dan regelen we een financiële check

Eerst zal beoordeeld worden of het Auto Abonnement financieel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het kredietbeoordelingsformulier (VFN-norm). Bij goedkeuring wordt een overeenkomst opgesteld. Nadat de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, is de aanvraag definitief. Volg de bijgeleverde instructies op en na het tekenen van de overeenkomst gaan de 14 dagen bedenktijd in.

Wij leveren uw nieuwe auto

De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en doorgegeven. Wij doen ons best zoveel mogelijk bestellingen direct uit voorraad te leveren. Wij nemen contact met u op voor het maken van de leveringsafspraak.

Proefrit

Het bepalen van uw Private Lease contract

Het maandbedrag wordt onder andere op basis van het verwachte aantal te rijden kilometers per jaar bepaald. Dit is bepalend voor de verwachte onderhoudskosten en restwaarde van de auto aan het einde van het Private Lease overeenkomst.

Maak vooraf een ruime inschatting van het aantal te rijden kilometers per jaar. Omdat u meer betaalt voor extra gereden kilometers is het meestal verstandiger om het aantal kilometers wat hoger dan wat lager in te schatten. Daarnaast is het verstandig ook tussentijds te controleren of dit niet wordt overschreden. Houd rekening met:

  • Woon- werkverkeer
  • Zakelijk te rijden kilometers
  • Privékilometers
  • Vakanties

Private lease vroegtijdig beëindigen

Zelfs na het afsluiten van een Private Lease contract van enkele jaren kunt u vroegtijdig het contract beëindigen. Hierbij geldt dat de te betalen kosten bij opzeggen na het eerste jaar maximaal 40% van de resterende termijnen zijn. Bij opzeggen tijdens het eerste jaar moet 100% van de resterende termijnen worden betaald. Hierbij kunnen nog eventuele additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers.

In bepaalde omstandigheden is het mogelijk om vroegtijdig een Private Lease contract te beëindigen. Maar dit kan bijvoorbeeld wanneer er sprake is van inkomensachteruitgang door een van de volgende situaties:

  • Arbeidsongeschiktheid (meer dan 80%)
  • Onvrijwillige werkloosheid
  • Echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap

In deze gevallen zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het Private Lease contract niet meer betaald kan worden.