De snelste productie-SUV, hij komt eraan!

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio komt in de eerste helft van 2018 naar Nederland en is er vanaf € 127.750,-.

  • 510pk!
  • 3,8 seconde van 0 naar 100
  • Topsnelheid van 283 km/h

Je hebt snel, sneller, snelst én de Stelvio Q, die valt absoluut in de categorie snelst. Daarom kunnen wij niet wachten totdat deze super SUV bij ons in de showroom staat. Afgelopen week zijn Maxim en Martin alvast op Stelvio Q training geweest, dus wij zijn klaar voor de komst van deze SUV. Het nieuwe topmodel van Alfa Romeo presteerde het om op de legendarische Duitse Nürburgring een nieuwe ronderecord te vestigen, namelijk 7 minuten en 51,7 seconden.

Constante research naar betere race-eigenschappen om de resultaten vervolgens op productiemodellen te kunnen toepassen: dat is in het kort de filosofie die ten grondslag ligt aan de Quadrifoglio, het legendarische symbool dat sinds 1923 Alfa Romeo's raceauto's en later ook sportieve topmodellen siert.

Perfecte gewichtsverdeling en ideale vermogen/gewichtsverhouding

Met een rijklaar gewicht 1.830kg heeft de Italiaan de beste vermogen/gewichtsverhouding (3,6 kg/pk) en het beste specifieke vermogen (176pk/l). Deze topresultaten garanderen maximaal rijplezier. Essentieel hierbij ook is de perfecte gewichtsverdeling over de twee assen en optimale vermogen/gewichtsverhouding. Er is veelal gebruik gemaakt van ultralichte materialen, zoals koostofvezel voor de aandrijfas, aluminium voor motor, remmen en ophanging en andere carrosserieonderdelen als portieren, motorkap en wielkasten.

Ondanks het verminderde gewicht, is de torsiestijfheid uitstekend en zijn kwaliteit, akoestisch comfort en handling - zelfs in extreme omstandigheden - gegarandeerd.

2.9 V6 Biturbo-benzinemotor en 8-traps automatische tranmissie

De Stelvio Quadrifoglio is uitgerust met de exclusieve, uit aluminium opgestrokken 2.9 V6 Biturbo benzinemotor - mede-ontwikkeld door Ferrari - die een maximum vermogen van 510 pk levert bij 6.500 toeren en een maximum koppel genereert van 600Nm tussen 2.500 en 5.000 toeren. Van 0 naar 100 km/h accelereren duurt slechts 3,8 seconden, terwijl de topsnelheid met 283 km/h best-in-class is..

Het sportieve karakter van de Stelvio Quadrifoglio komt onder meer tot uiting in de 8-traps automatische transmissie die zodanig is gekalibreerd dat het schakelen in de Race-modus niet langer duurt dan 150 milliseconde. Deze automaat van ZF is bovendien uitgerust met een lock-up koppeling om de bestuurder bij fel optrekken in een lage versnelling een ongekende sensatie van kracht te geven.

Alfa DNA PRO met Race-modus

De bestuurder van de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio heeft een keuze uit vier standen: 'Dynamic', 'Natural', 'Advanced Efficiency'en 'Race'. Dynamic is de ideale instelling voor een dynamische rijstijl. Dit komt tot uiting in een snelle gasrespons, sportieve onderstelafstemming en hoge schakelsnehlheid. In de stand Natural zijn de gasrespons e onderstelafstemming juist beheerst en gericht op comfort onder alledaagse rijomstandigheden. In de Race-modus worden alle elektronische stabiliteits- en tractieregelsystemen uitgeschakeld om maximale prestaties op het circuit mogelijk te maken. Het pure racekarakter van deze rijmodus wordt ondersteund door een sportief uitlaatgeluid. Tot slot is er de Advanced Efficiency-modus waarin het brandstofverbruik en de emissies worden beperkt door middel van cilinderuitschakeling en uitrollen met de motor uit en de transmissie losgekoppeld. Deze modus wordt ook aanbevolen voor rijsituaties met verminderde grip.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio in de showroom

In het volgende kwartaal zal de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio in de showroom verschijnen. Wilt u als eerste geïnformeerd worden over wanneer dit zal zijn, houd onze Facebookpagina en nieuwsberichten in de gaten.