Kia EV6

Voel de vooruitgang

800V

ultra-snelladen techniek

528 km

rijbereik (WLTP)

€ 2.950

overheidssubsidie

800V

ultra-snelladen techniek

528 km

rijbereik (WLTP)

€ 2.950

overheidssubsidie

Get inspired

De volledig elektrische Kia EV6

Ben jij klaar voor de toekomst? De EV6 bij Vaneman in ieder geval wel. De EV6, de revolutionaire nieuwe elektrische auto van Kia, markeert het begin van een nieuw tijdperk. Laat je inspireren door zijn energie en het krachtige design.

Tijdelijk dubbele subsidie mogelijk tot € 5.900

SEPP subsidie

KIA subsidie

€2.950

€2.950

Rijklaar incl. SEPP en Kia subsidie v.a.

€ 37.595


Private lease incl. Kia-subsidie v.a. € 494 p/m. De eerste 48 maanden v.a.

€ 433 p/m

incl. SEPP-subsidie

Modern, sportief, iconisch

Ontdek het schitterende design van de Kia EV6. Zowel het interieur als het exterieur ademen luxe, comfort en sportiviteit. En alles in een modern uiterlijk.

Modern exterieur en karakteristiek design

Matrix LED-koplampen

Unieke lichtsignatuur

High-definition navigatie

Dubbel 12,3″ gebogen display

Relaxstoelen

Kia EV6, Gamechanger

Een inspirerende
gamechanger

Het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) opent een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor ontwerpers en gebruikers. Het platform is de basis voor uitzonderlijke prestaties, geeft veel designvrijheid en biedt binnen dezelfde afmetingen ongekend veel ruimte. Dat maakt de EV6 inspirerend in elk opzicht.

Vehicle to load

Je persoonlijke Kia accu

Het E-GMP is dankzij de krachtige batterij ook een volwaardig stopcontact voor elektrische apparaten. Dit noemen we de Vehicle-to-Load (V2L) functie. Die levert tot 3,6 kW, waar je ook bent. Ideaal voor een tv, een koffiezetapparaat of verlichting als je off-grid gaat. Of bijvoorbeeld voor het opladen van je e-bike.

100km in 4,5 minuut

Ultra-snel laden

Dankzij 800V ultra-snelladen kun je de batterij van 10 tot 80% bijladen onder optimale omstandigheden in ongeveer 18 minuten. Bij deze laadsnelheid heb je al in 4,5 minuten voldoende nieuwe energie om weer 100 km verder te rijden. Het multi-oplaadsysteem kan ook overweg met de huidige meest gangbare techniek van 400V snelladen. Je hoeft zelf niets te doen en profiteert altijd van de maximaal haalbare laadsnelheid.

Ongekende ontwerpvrijheid

Modern design

Dankzij het Electric Global Modular Platform – kortweg E-GMP – had het ontwerpteam van de EV6 ongekende ontwerpvrijheid. De nu mogelijke proporties (een lange wielbasis van maar liefst 2,9 meter en een korte overhang voor en achter) inspireerden hen tot een uniek en toekomstgericht design.

Veiligheid staat voorop

Beter zicht, veiliger rijden.

Intelligent koplampsysteem

Het leverbare Intelligent koplampsysteem (IFLS) van de Matrix LED-koplampen ziet voertuigen voor je en past de bundel van het grootlicht daarop aan. Zo kun jij waar nodig met grootlicht rijden zonder je medeweggebruikers te verblinden.

Veilig en relaxed de snelweg op

Snelwegassistentie 

Rijden op de snelweg was nog nooit zo ontspannen. Met Snelwegassistentie (HDA) blijft de EV6 netjes in het midden van de gekozen rijbaan en houdt hij automatisch een veilige volgafstand aan tot zijn voorligger. Indien nodig kan het systeem zelfs vaart minderen of remmen.

Houdt een veilige afstand

Snelwegassistentie inclusief rijbaanwisseling (HDA2)

De leverbare Snelwegassistentie inclusief rijbaanwisseling (HDA2) houdt je tijdens het rijden op de snelweg op veilige volgafstand van je voorliggers en helpt je om veilig van rijbaan te wisselen. Als het systeem is ingeschakeld, hoef je alleen het stuurwiel vast te houden en de richtingaanwijzers te bedienen. Het systeem kijkt dan direct of er ruimte is en stuurt zodra het veilig kan naar de gewenste andere rijbaan.

De sensoren zien alles

Dodehoekdetectie

De Dodehoekdetectie (BCW) scant met radars continu het gebied links en rechts schuin achter de auto. Bevindt zich daar een medeweggebruiker, dan licht een waarschuwingslampje op in de buitenspiegel en in het Head-Up Display. Stuur je ondanks de waarschuwing richting het obstakel, dan remt de Dodehoekassistentie (BCA) om een botsing te vermijden.

Extra ogen voor jouw veiligheid

Dodehoekcamera

Zodra je de richtingaanwijzer naar links of rechts activeert, verschijnt in het instrumentenpaneel live videobeeld van links of rechts schuin achter de auto en heb je volledig zicht. De gevaarlijke blinde vlek is voorgoed verleden tijd met dank aan de leverbare Dodehoekcamera (BVM).

Probleemloos uitparkeren

Kruisend verkeersassistentie achter

Kruisend verkeersassistentie achter (RCCA) beschermt je tegen schade (of erger) bij achteruit wegrijden, bijvoorbeeld uit een parkeervak: het waarschuwt bij naderend verkeer van links of rechts en kan indien nodig zelfs op de rem trappen om een botsing te vermijden.

Parkeer de EV6 met je sleutel

slimme parkeerassistentie (RSPA)

Als je Kia is voorzien van (op afstand bedienbare) slimme parkeerassistentie (RSPA) kan hij zichzelf volledig automatisch in- of uitparkeren, ook als jij buiten de auto staat. Met behulp van sensoren loods je de EV6 veilig in of uit parallelle of haakse parkeervakken. Verschijnt er een obstakel op zijn pad, dan remt hij af tot het gevaar is geweken.

Reageer sneller 

Autonome noodremassistentie

De jongste generatie Autonome noodremassistentie (inclusief voetganger-, fietserdetectie en tegemoetkomend verkeer op kruispunten) (FCA) helpt je bij afslaan. Het waarschuwt je bij dreigend gevaar en helpt je door zo nodig volautomatisch een noodstop te maken.

Comfortabel en veilig door de bocht 

Adaptieve Cruise Control met navigatieondersteuning

De Adaptieve Cruise Control met navigatieondersteuning (NSCC-C) is gekoppeld aan je navigatiesysteem (met ingestelde bestemming). Daardoor weet jouw EV6 of je een scherpe bocht nadert en vermindert indien nodig automatisch snelheid. Het systeem kan zelfs je rijstijl leren herkennen en zijn werking daarop afstemmen.

SUPERCAR ACCELERATIE

EV6 GT met 576 pk

Met 576 pk, 545 lb.-ft. koppel en een acceleratie van 0-60 mph in 3.4 seconden tilt de EV6 GT elektrisch rijden naar een hoger niveau. De GT-uitvoering biedt een handling geïnspireerd op racen, krachtige dubbele motoren en e-AWD. Neem het een stapje verder met de door de bestuurder geselecteerde GT-modus en Drift-modus en ervaar een elektrische rit als geen ander.

Met de vrijwel directe respons van een volledig elektrische motor en 576 pk, biedt de EV6 GT een krachtige rijervaring voor degenen die hunkeren naar sensatie. Deze opvallende auto mag niet worden overtroffen en versnelt sneller van 0-60 mph dan de 2021 Ferrari Roma en de 2020 Lamborghini Huracán Evo Spyder RWD, namelijk 3,4 seconden.

Electrifying inside and out

De kick van pure performance met de EV6 GT

De EV6 GT tilt de rijervaring naar een geheel nieuw niveau met zijn verbeterde ontwerp. Premium functies en gedurfde designaccenten maken de EV6 GT een EV die zich onderscheidt van de rest.

GT sportstoelen

GT-bucketstoelen Geïnspireerd door high-performance voertuigen, zijn de GT-bucketstoelen afgewerkt met synthetisch suède en voorzien van neonaccenten, wat zorgt voor een sportieve en comfortabele rijervaring.

Elektronisch gecontroleerde ophanging

Met elektronisch gecontroleerde ophanging (ECS) en elektronisch gestuurd sperdifferentieel (e-LSD), plaatst de EV6 GT de kracht in jouw handen met verbeterde controle bij het nemen van bochten, tractie en comfort op de weg.

GT Drive modus op stuur

De nieuwe GT Drive modus activeer je met een simpele aanraking van de neon schakelaar aan de rechterkant van het stuur. Zet je schrap voor het volledige sportieve en dynamische potentieel van de EV6 GT.

21 inch lichtmetalen velgen

Trek de aandacht met stijlvolle 21 inch wielen met prestatie zomerbanden. Hoogwaardige remmen bieden verbeterde prestaties, waarbij de voorremmen pronken met 4-zuiger neon groene monoblock remklauwen en 15 inch remschijven.

Next level infotainment

Altijd je blik vooruit

Via het Head-up Display met Augmented Reality krijg je de belangrijkste informatie en navigatie-aanwijzingen helder zichtbaar geprojecteerd op de voorruit. Zo kun jij je ogen steeds veilig op de weg houden.

Premium sound

Het Meridian Premium Sound System van de Kia EV6 verrast je met een ongekend rijk en vol geluid. Of je nu luistert naar je favoriete track, een inspirerende podcast of de navigatieinstructies. Dankzij het Kia acoustic sound design met 14 speakers geniet je nog meer van elke rit.

Perfect verbonden

Kia Connect verrijkt het rijden in de EV6 met extra info en services. Via de Kia Connect App op je smartphone weet je altijd de accustatus, bedien je de portiervergrendeling en het klimaatsysteem (voorverwarmen en koelen). Ook kun je laadsessies plannen, starten en afsluiten. Kia Connect maakt elke reis veiliger met Live-navigatie via het dubbele 12,3″ gebogen display.

Alles onder controle

Het dubbele 12,3″ gebogen display van de EV6 geeft je complete controle over alle belangrijke informatie en bedieningselementen. Van rij-informatie en navigatie tot de bediening van je infotainmentsysteem – helder, duidelijk en intuïtief.

Voor welke kleur kies jij?

Stap jij in één van deze kleurrijke Kia EV6 modellen? Je ervaart het het beste tijdens een proefrit.

Onze Kia EV6 voorraad

Rijklaar vanaf (incl. sepp en kia subsidie op light edition)
€ 37.595
Private lease (p/mnd)
€ 579
Financial lease (p/mnd)
€ 393
Rijklaar vanaf (incl. sepp en kia subsidie op light edition)
€ 37.595
Private lease (p/mnd)
€ 579
Financial lease (p/mnd)
€ 393

Afmetingen

4.680 / 1.880 / 1.550 mm

Acceleratie

8,5 sec

Aandrijving

Achterwielen

Max. vermogen (kW / pk)

125 (170 pk)

Actieradius

394 km

Aantal zitplaatsen

5

Leeggewicht

1.775 kg

Bagageruimte

511 / 1.260 liter

Trekgewicht

Tot 750 kg

DC laadvermogen

Tot 180 kW

Afmetingen

4.680 / 1.880 / 1.550 mm

Acceleratie

7,3 sec

Aandrijving

Achterwielen

Max. vermogen (kW / pk)

168 (229 pk)

Actieradius

528 km

Aantal zitplaatsen

5

Leeggewicht

1.885 kg

Bagageruimte

511 / 1.260 liter

Trekgewicht

Tot 1.600 kg

DC laadvermogen

Tot 240 kW

Afmetingen

4.680 / 1.880 / 1.550 mm

Acceleratie

5,2 sec

Aandrijving

Achterwielen & voorwielen

Max. vermogen (kW / pk)

239 (325 pk)

Actieradius

506 km

Aantal zitplaatsen

5

Leeggewicht

1.990 kg

Bagageruimte

511 / 1.260 liter

Trekgewicht

Tot 1.600 kg

DC laadvermogen

Tot 240 kW

Afmetingen

4.695 / 1.890 / 1.545 mm

Acceleratie

3,4 sec

Aandrijving

Achterwielen & voorwielen

Max. vermogen (kW / pk)

430 (585 pk)

Actieradius

424 km

Aantal zitplaatsen

5

Leeggewicht

2.100 kg

Bagageruimte

480 / 1.260 liter

Trekgewicht

Tot 1.800 kg

DC laadvermogen

Tot 240 kW

Interesse in de EV6?