Kia EV9

Open a world of possibilities

800V

ultra-snelladen techniek

563 km

rijbereik (WLTP)

249 km

in 15 minuten

Tot

7 zitplaatsen

Groot EV-bereik

563 km

rijbereik (WLTP)

Ultra-snelladen

249 km

in 15 minuten

Get inspired

De volledig elektrische Kia EV9

In de Kia EV9 vind je het beste van twee werelden. Een stoere elektrische SUV met een krachtige uitstraling én een wendbare 6- of 7- zits auto die zich thuis voelt in de stad. De EV9 is geïnspireerd door de natuur en innovatie. Hij trekt de aandacht met een gedurfde look en futuristische lijnen. Van voor tot achter zorgen onderscheidende designfeatures voor een uniek karakter.

Tijdelijk met subsidie mogelijk tot € 5.900

Nu vanaf € 40.545 incl. Kia-subsidie

Rijklaar incl. SEPP-subsidie v.a.

€ 37.595


Private lease incl. Kia-subsidie v.a. € 529 p/m. De eerste 48 maanden v.a.

€ 468 p/m

incl. SEPP-subsidie

Zo krijgt de toekomst vorm.

Ontdek het schitterende design van de Kia EV9. Zowel het interieur als het exterieur ademen luxe, comfort en sportiviteit. En alles in een modern uiterlijk.

Draaibare stoelen

Handige en royale frunk

Opvallende digitale zijspiegels

Ruimte voor iedereen

6- of 7 zitplaatsen

Drievoudig panoramadisplay

Kia EV9, Gamechanger

Een inspirerende
gamechanger

Het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) opent een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor ontwerpers en gebruikers. Het platform is de basis voor uitzonderlijke prestaties, geeft veel designvrijheid en biedt binnen dezelfde afmetingen ongekend veel ruimte. Dat maakt de EV6 inspirerend in elk opzicht.

Vehicle to load

Je persoonlijke Kia accu

Jouw gemak staat voorop in de nieuwe Kia EV9. Zo maak je met de Vehicle-to-Load (V2L) functie van de EV9 een stopcontact voor je elektrische apparaten. De grote capaciteit batterij heeft een indrukwekkend rijbereik en met de 800V techniek laad je ultrasnel en probleemloos tot 249 km in slechts 15 minuten.

Materialen opnieuw uitgevonden

High end met duurzame touch

Op onze weg naar meer verantwoorde mobiliteit maken we grote en kleine keuzes die impact hebben. Bij de EV9 heeft duurzaamheid prioriteit met zorgvuldig en bewust gekozen materialen voor het interieur. Zo zijn de stoelen van vegan leer gemaakt, tapijt van gerecyclede visnetten en is het interieurstof gemaakt van PET-flessen i.c.m. wolvezels.

Ongekende ontwerpvrijheid

Technologie die jou verder brengt.

Verwacht langere trips, meer ruimte en soepel, uitgebalanceerd rijplezier. De lange wielbasis en vlakke architectuur van het Electric Global Modular Platform (E-GMP) bieden een royaal interieur met comfort voor iedereen aan boord. Het grensverleggende E-GMP biedt je bovendien prestaties en een indrukwekkend bereik, met een stabiele, stille rijervaring.

Veiligheid staat voorop

Beter zicht, veiliger rijden.

Intelligent koplampsysteem

Het leverbare Intelligent koplampsysteem (IFLS) van de Matrix LED-koplampen ziet voertuigen voor je en past de bundel van het grootlicht daarop aan. Zo kun jij waar nodig met grootlicht rijden zonder je medeweggebruikers te verblinden.

Veilig en relaxed de snelweg op

Snelwegassistentie 

Rijden op de snelweg was nog nooit zo ontspannen. Met Snelwegassistentie (HDA) blijft de EV9 netjes in het midden van de gekozen rijbaan en houdt hij automatisch een veilige volgafstand aan tot zijn voorligger. Indien nodig kan het systeem zelfs vaart minderen of remmen.

Houdt een veilige afstand

Snelwegassistentie inclusief rijbaanwisseling (HDA2)

De leverbare Snelwegassistentie inclusief rijbaanwisseling (HDA2) houdt je tijdens het rijden op de snelweg op veilige volgafstand van je voorliggers en helpt je om veilig van rijbaan te wisselen. Als het systeem is ingeschakeld, hoef je alleen het stuurwiel vast te houden en de richtingaanwijzers te bedienen. Het systeem kijkt dan direct of er ruimte is en stuurt zodra het veilig kan naar de gewenste andere rijbaan.

De sensoren zien alles

Dodehoekdetectie

De Dodehoekdetectie (BCW) scant met radars continu het gebied links en rechts schuin achter de auto. Bevindt zich daar een medeweggebruiker, dan licht een waarschuwingslampje op in de buitenspiegel en in het Head-Up Display. Stuur je ondanks de waarschuwing richting het obstakel, dan remt de Dodehoekassistentie (BCA) om een botsing te vermijden.

Extra ogen voor jouw veiligheid

Dodehoekcamera

Zodra je de richtingaanwijzer naar links of rechts activeert, verschijnt in het instrumentenpaneel live videobeeld van links of rechts schuin achter de auto en heb je volledig zicht. De gevaarlijke blinde vlek is voorgoed verleden tijd met dank aan de leverbare Dodehoekcamera (BVM).

Probleemloos uitparkeren

Kruisend verkeersassistentie achter

Kruisend verkeersassistentie achter (RCCA) beschermt je tegen schade (of erger) bij achteruit wegrijden, bijvoorbeeld uit een parkeervak: het waarschuwt bij naderend verkeer van links of rechts en kan indien nodig zelfs op de rem trappen om een botsing te vermijden.

Parkeer de EV6 met je sleutel

slimme parkeerassistentie (RSPA)

Als je Kia is voorzien van (op afstand bedienbare) slimme parkeerassistentie (RSPA) kan hij zichzelf volledig automatisch in- of uitparkeren, ook als jij buiten de auto staat. Met behulp van sensoren loods je de EV9 veilig in of uit parallelle of haakse parkeervakken. Verschijnt er een obstakel op zijn pad, dan remt hij af tot het gevaar is geweken.

Reageer sneller 

Autonome noodremassistentie

De jongste generatie Autonome noodremassistentie (inclusief voetganger-, fietserdetectie en tegemoetkomend verkeer op kruispunten) (FCA) helpt je bij afslaan. Het waarschuwt je bij dreigend gevaar en helpt je door zo nodig volautomatisch een noodstop te maken.

Comfortabel en veilig door de bocht 

Adaptieve Cruise Control met navigatieondersteuning

De Adaptieve Cruise Control met navigatieondersteuning (NSCC-C) is gekoppeld aan je navigatiesysteem (met ingestelde bestemming). Daardoor weet jouw EV9 of je een scherpe bocht nadert en vermindert indien nodig automatisch snelheid. Het systeem kan zelfs je rijstijl leren herkennen en zijn werking daarop afstemmen.

The best of the best

EV9 GT-Line met 384 pk

Met 384 pk, 700 Nm. koppel en een acceleratie van 0-60 mph in 4,5 seconden volgens AMCI testing tilt de EV9 GT line elektrisch rijden naar een hoger niveau.

“Het rijden met de EV9 GT-Line is een opwindende ervaring, waarbij het voertuig meer prestatievermogen biedt dan bepaalde luxe concurrenten in de gecertificeerde tests van AMCI Testing. Voel de sensatie terwijl de EV9 accelereert van 0-96,56 km/h in slechts 4,5 seconden, sneller dan de 2023 Mercedes EQS SUV en de 2023 Land Rover Range Rover P400 3-Row. Bovendien ervaar je kortere droge remafstanden van 112,65 km/h naar 0 km/h in vergelijking met deze rivalen. Daarnaast verover je elke bocht met betere algehele bochtengedrag dan de genoemde modellen van Mercedes en Land Rover, en de EV9 excelleert in noodsituaties zoals snelle rijstrookwisselingen, acceleratie en remmen, waardoor het een superieure algehele dynamische prestatie levert ten opzichte van de 2023 Mercedes EQS SUV en de 2023 Land Rover Range Rover P400 3-Row.”

-AMCI Testing-

Electrifying inside and out

De kick van pure performance met de EV6 GT

De EV6 GT tilt de rijervaring naar een geheel nieuw niveau met zijn verbeterde ontwerp. Premium functies en gedurfde designaccenten maken de EV6 GT een EV die zich onderscheidt van de rest.

Z-Matrix koplampen

Matrix LED-koplampen met Z-vormige dagrijverlichting geven de opvallende voorkant van de nieuwe Kia EV9 GT-line een stoere, futuristische look.

GT-line stoelen

Stijlvol en prettig aanvoelend vegan leer vervangt gewoon leer voor de zitvlakken.

Stuurwiel met verlicht embleem

Het verlichte Kia-embleem op het stuur geeft een extra stijlvol accent aan het strakke interieur.

21 inch lichtmetalen velgen

Trek de aandacht met stijlvolle 21 inch wielen. Het geometrisch design van de 21″ lichtmetalenvelgen met opvallende buitenvorm zijn in het oog springende details van de EV9.

Next level infotainment

Altijd je blik vooruit

Via het Head-up Display met Augmented Reality krijg je de belangrijkste informatie en navigatie-aanwijzingen helder zichtbaar geprojecteerd op de voorruit. Zo kun jij je ogen steeds veilig op de weg houden.

Premium sound

Het Meridian Premium Sound System van de Kia EV9 verrast je met een ongekend rijk en vol geluid. Of je nu luistert naar je favoriete track, een inspirerende podcast of de navigatieinstructies. Dankzij het Kia acoustic sound design met 14 speakers geniet je nog meer van elke rit.

Perfect verbonden

Kia Connect verrijkt het rijden in de EV9 met extra info en services. Via de Kia Connect App op je smartphone weet je altijd de accustatus, bedien je het klimaatsysteem (voorverwarmen en koelen). Ook kun je laadsessies plannen, starten en afsluiten. Met de digitale sleutel van Kia kan je jouw smartphone gebruiken als sleutel van de auto om te openen en ook om te starten.

Alles onder controle

Maak naadloos verbinding met de wereld om je heen via het drievoudig panoramadisplay. Dankzij geavanceerde graphics is alle informatie voor jou en je passagiers zichtbaar.

Voor welke kleur kies jij?

Stap jij in één van deze kleurrijke Kia EV9 modellen? Je ervaart het het beste tijdens een proefrit.

Onze Kia EV9 voorraad

Rijklaar vanaf
€ 67.995
Private lease (p/mnd)
€ 954
Financial lease (p/mnd)
€ 614
Rijklaar vanaf
€ 67.995
Private lease (p/mnd)
€ 954
Financial lease (p/mnd)
€ 614

Afmetingen

5.010/ 1.980/ 1.755 mm

Acceleratie

9,4 sec

Aandrijving

Achterwielen

Max. vermogen (kW / pk)

150 (204 pk)

Actieradius

563 km

Aantal zitplaatsen

7

Leeggewicht

2.401 kg

Bagageruimte

333 / 2.318 liter

Trekgewicht

Tot 900 kg

DC laadvermogen

Tot 210 kW

Afmetingen

5.010/ 1.980/ 1.755 mm

Acceleratie

6.0 sec

Aandrijving

Achterwielen & voorwielen

Max. vermogen (kW / pk)

283 (384 pk)

Actieradius

512 km

Aantal zitplaatsen

7

Leeggewicht

2.525 kg

Bagageruimte

511 / 1.260 liter

Trekgewicht

Tot 2.500 kg

DC laadvermogen

Tot 210 kW

Afmetingen

5.010/ 1.980/ 1.755 mm

Acceleratie

5,3 sec

Aandrijving

Achterwielen & voorwielen

Max. vermogen (kW / pk)

283 (384 pk)

Actieradius

505 km

Aantal zitplaatsen

7 of 6 zits

Leeggewicht

2.564 kg

Bagageruimte

480 / 1.260 liter

Trekgewicht

Tot 2.500 kg

DC laadvermogen

Tot 210 kW

Interesse in de EV9?